השקל נסחר ברוב יום המסחר בזירת המט"ח המקומית בכיוונים מנוגדים מול הדולר והאירו - המטבע האמריקני נחלש מולו והאירו התחזק מול המטבע המקומי. נזכיר, כי המסחר נפתח היום (ה') בהיחלשות של השקל מול שני המטבעות הזרים המרכזיים - הדולר והאירו, בהמשך למגמת המסחר מאתמול, אך הדולר, כאמור, שינה כיוון.
הדולר אמנם נחלש היום, אך עדיין נסחר מעל רמת 3.9 השקלים, מאז שחצה אותה בתחילת השבוע. בימים האחרונים המטבע חוצה עוד ועוד רמות התנגדות, ויש שיגידו שהוא מאיים לחזור אל שער של 4 שקלים. האירו מצידו, הוסיף להיסחר מעל רמת 5.5 שקלים.
גם בזירת המט"ח הגלובלית, הדולר נחלש מול המטבעות המרכזיים: האירו מתחזק מולו ב-0.7% ונסחר תמורת 1.3957 דולר, הליש"ט מתחזקת ב-1.23% ונסחרת תמורת 1.6235דולר. נגיד הבנק המרכזי בבריטניה, מרווין קינג, הותיר את שיעור הריבית ברמתו הנוכחית - 0.5%.
אתמול פורסמו יתרות המט"ח של ישראל, שהמשיכו לטפס לשיאים חדשים. היתרות הסתכמו בחודש יוני ב-49.985 מיליארד דולר, גידול של 5.1% בהשוואה לחודש מאי. בנק ישראל ממשיך בתכנית רכישות הדולרים שלו, בסך של 100 מיליון דולר מדי יום ו-50 מיליון דולר בימי שישי. מתחילת השנה עלו יתרות המט"ח של בנק ישראל בכ-20%, ובסך הכל הן עלו ב-70% מאז החל בנק ישראל לרכוש דולרים.
הדולר נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע ב-3.956 שקלים. האירו היציג התחזק בפחות מ-0.1% ונקבע ב-5.5208 שקלים.
פריקו: נתוני האבטלה בארה"ב, והחששות מעונת הדו"חות מחזקים הדולר
נתוני האבטלה החלשים בארה"ב שפורסמו בשבוע שעבר, כמו גם החשש מעונת הדוחות של הרבעון השני אשר נפתחה אתמול, תורמים לחששות המשקיעים ולחזרה להשקעה בנכסים בטוחים הנקובים בדולר. ביום שלישי פורסם כי הכנסות המדינה ממיסים קטנו בצורה משמעותית (מעל 12%) בחודש יוני. ירידה זו מהכנסות המדינה ממיסים גורמת להרחבת הגירעון של ממשלת ישראל אשר צפויה להמשיך במדיניות הגיוסים. מדיוני הריבית עולה כי בנק ישראל לא ימהר להעלות את הריבית וימתין לראות נתונים כלכליים שונים בטרם יחליט על שינוי מגמת הריבית. כמו כן, עולה מן הפרוטוקול כי בנק ישראל מעריך כי המשק הישראלי ישוב לצמוח בתחילת השנה הבאה. כפי שפורסם בעבר בנק ישראל אף צופה כי הדולר ישוב להתחזק אל עבר רמת 4.2 שקלים.
Easy-Forex: הדולר מתחזק על רקע ההגדלה של יתרות המט"ח
עיקר התחזקותו של הדולר אתמול מול השקל נבעה עקב הפרסומים כי יתרות המט"ח של ישראל טיפסו ביוני לכ- 50 מיליארד דולר. וזאת כתוצאה מהמשך מדיניות רכישות המט"ח של בנק ישראל ובניגוד להערכות כי בנק ישראל יפסיק את אותן רכישות. המשך הצהרות ראשי הבנק כי עדיין לא חלפה לה השעה בה יפסיקו לרכוש מט"ח נותנת דחיפה לדולר.
המטבע האמריקני הוסיף אתמול להתחזק מול מרבית המטבעות העיקריים לאור ירידות השערים בשווקים הפיננסים. אמש פרסמה קרן המטבע העולמית את תחזיתה הצמיחה שלה לשנה הקרובה. התחזית הועלתה מרמה של 1.9% לרמה של 2.5%. נתון זה השפיע בתחילת יום המסחר על הדולר שהגיב בהחלשות.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.