מרכז השלטון המקומי: "היטל הבצורת מנוגד לחוק"

יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, הודיע כי ינחה בימים הקרובים את ראשי הרשויות שלא לגבות את מס הבצורת. לדבריו, "כפי שבית-המשפט אסר על חיילי צה"ל לקיים פקודה בלתי חוקית, אנחנו לא נציית לחוק שהינו בלתי חוקי בעליל. המס לא באמת נועד לחסוך מים, אלא למלא את קופת האוצר באמצעות מס נוסף.

"הוריתי לחברה המעניקה את השירותים הטכנולוגיים לרשויות המקומיות וכן לתאגידי המים, להפריד את חשבונות המים. חלק אחד יישלח לאזרחים כפי שהיה נהוג עד היום ובו החיוב הרגיל עבור הצריכה הביתית. החלק השני - זה של קנס המים, יישלח בנפרד עם לוגו של משרד האוצר באדום, והסבר קצר על סיפורו האמיתי של הקנס", הוא מוסיף.

"כספי הארנונה יאפשרו לנו לטפל בניקיון הרחובות, בגינון ובילדי הרחוב הנמצאים בסיכון. את החינוך והרווחה, שמהווים את הנטל הכלכלי הכבד ביותר על הרשויות, אחזיר למדינה", משיב על כך בוחבוט.

עתירה לבג"ץ

בכל מקרה, ללא כל קשר לרשויות המקומיות, עו"ד ברק רון ממשרד עוה"ד אדם הגיש בסוף השבוע עתירה לבג"צ בשם איש העסקים יוסי אלון (ממייסדי קבוצת הייעוץ העסקי פורסט) נגד היטל הבצורת.

העתירה היא לשני סעדים. עו"ד רון מבקש לבטל את ההיטל מכיוון "שלא ראוי שגורלו של צורך יסוד של הציבור כמו אוויר לנשימה ומים לשתייה ייקבע בהליך חקיקה מהיר. מן הראוי שפתרונו יידון במסגרת דיון ענייני", הוא אומר.

למקרה שהעליון ישיב שאינו רוצה להתערב בטיפול במשבר, נוסח הסעד השני המבקש להבטיח שהפגיעה תהיה לזמן הקצר ביותר ושהכספים שייגבו יהיו למטרת הטיפול במשבר המים.

בית המשפט העליון קבע כי הוא אינו רואה צורך שיתקיים דיון דחוף בעתירה, אבל הורה להמציא עותק ממנה ליועץ המשפטי של הכנסת, "וזה מצביע על כך שהוא חש אי נוחות או מאופן קבלת החקיקה או מהטענה שהכספים אינם מופנים לפתרון המשבר", מנתח רון.

בהמשך לדברים הגיש הבוקר (א') עו"ד רון בקשה למתן צו שמורה למדינה לא לעשות שימוש בכסף שייגבה אלא רק לשם פתרון משבר המים, וזאת עד לאחר סיום הטיפול בעתירה.