כמה ימים אחרי שנאלצה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) לתקן לאחור את נתוני האבטלה שהיא פרסמה, מודיעה הלמ"ס כי בכוונתה לשפר את אמינות הנתונים על ידי כמה שינויים מהותיים.
עד היום נהגה הלמ"ס לבצע סקר כוח אדם פעם ברבעון בלבד, כאשר בחודשיים שבין כל רבעון היא פרסמה אומדנים בלבד של שיעורי האבטלה, המבוססים על שליש מהמעסיקים שנדגמו בסקר. על פי התוכנית החדשה, יתבצע סקר מדי חודש, כך שהנתונים יהיו מהימנים יותר. בד בבד, המדגם של הסקר יעמוד על כ-20 אלף נשאלים, לעומת כ-7,500 כיום. "אין ספק שברגע שמגדילים את המדגם, מגדילים את האמינות", אמרו היום בלמ"ס.
"אנחנו שקופים לעולם"
בלמ"ס דוחים את הטענה כאילו השינויים המתוכננים הם תולדה של ביקורת חיצונית שנמתחה כנגד שיטת הבדיקה הנוכחית. "זוהי ביקורת פנימית שאנו עושים גם באפיקים אחרים. אנחנו שקופים לעולם, לומדים ומשתפרים, ולא קופאים על השמרים", הסבירו ל"גלובס". לראייה, מוסיפים בלמ"ס, גם בתחום מדד המחירים נעשים שינויים: "רכשנו מכשיר חדש ומשוכלל שישפר טכנית את המדידה אצל סוחרים, ואימצנו מחולל לוחות חדש. במקרה הזה אין השפעה על אמינות הנתונים, אבל זה ישפר את נוחות המדידה שלנו".
מי שסבור כי השינויים יסייעו לאמינות הנתונים בזמן אמת של משבר כלכלי, יתאכזב לשמוע כי הם ייכנסו לתוקף רק באוקטובר 2011. בכלל, מבהירים בלמ"ס, הדיונים על השינויים המדוברים התקיימו עוד לפני המשבר, ובכל מקרה עדיין לא גובשה תוכנית סופית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.