המגזר העסקי בישראל (להוציא הבנקים וחברות הביטוח) חייב סך של 725 מיליארד שקל נכון לחודש מאי. לפי נתוני בנק ישראל, מדובר בירידה של 9.5 מיליארד שקל - וזאת בהשוואה לעלייה של 7 מיליארד שקל ב-4 החודשים הראשונים של השנה. עיקר הירידה הייתה בחובות לבנקים. גם הייסוף של כ-1% בשקל סייעה להפחתת החוב העסקי, אם כי באפיק האג"ח חלה עלייה בחוב בעקבות גיוסי החברות הציבוריות.

החוב של הסקטור העסקי לבנקים ירד ה-2%, שהם 7 מיליארד שקל, והסתכם במאי ב-403 מיליארד שקל. רק מחצית מהירידה הזו נבעה מהחזרת חוב נטו של העסקים, כיוון שמחצית מהירידה הושגה הודות להתחזקות השקל.
כידוע, החברות מנצלות את ההתאוששות בבורסה בחודשים האחרונים כדי לגייס הון על ידי הנפקות אג"ח בשוק. בחודש יוני גייסו החברות 2.3 מיליארד שקל, כאשר 1.1 מיליארד שקל מתוכם גויסו על ידי חברות נדל"ן. מתחילת השנה הנפיקו החברות אג"ח סחירות בהיקף של 7 מיליארד שקל ואג"ח לא סחירות ב-3.3 מיליארד שקל.
כמו כן, בחודש מאי לא חל שינוי משמעותי בריבית על אשראי במגזר הלא-צמוד ובפער בין הריבית על אשראי לריבית על פיקדונות. בריבית על אשראי צמוד למדד שניתן בחודש מאי חלה ירידה של 0.7 נקודות האחוז, במקביל לעלייה של כ-0.3 נקודות האחוז בריבית על הפיקדונות.
כתוצאה מכך, הפער בין הריבית על אשראי לריבית על פיקדונות צמודים ירד בכ-1%. בחודש מאי נמשכה מגמת הירידה במרווח בין תשואות האג"ח הקונצרני תל-בונד 60 לבין תשואות אג"ח ממשלתיות לרמה של 3.4% - ירידה של 0.2 נק' האחוז בחודש האחרון ו-1.6 נק' מתחילת השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.