בזירת המט"ח הגלובלית ניכרת התאוששות קלה של הדולר ביחס למרבית המטבעות המובילים, האירו נסחר בהיחלשות של 0.16% לרמת ה-1.4208 דולר, והליש"ט יורדת ב-0.23% ל-1.6509 דולר. הדולר נחלש מול הין ב-0.26% ל-93.94 ין.
ברקע, מורגשת חולשה במגמת הסיכון של בורסות אסיה עם התגברות החששות הפסימיים לגבי עתידה של CIT ובציפייה לעדותו של יו"ר הפד', בן ברננקי, היום בפני הסאנט.
כפי שציינו אתמול, מגמות הסיכון בשווקים אינן יציבות ואירועי סיכון מעיין אלו שנזכרו, עשויים להטות לא פעם את מגמות הסיכון בשווקים וכפועל יוצא להשפיע על כיוון המסחר במטבעות. אם כך, לעדותו של ברננקי עשויה להיות השפעה ישירה על כיוון המסחר היום בוול-סטריט, זאת כאשר יחפשו המשקיעים אחר רמזים לגבי המשך מדיניותו של יו"ר בנוגע לתחזיות האינפלציה וגובה הריבית על הדולר.
אך בפימקו, קרן האג"ח הגדולה בעולם, לא מחכים לברננקי וסבורים כי קנייה של מטבעות השווקים המתעוררים, בעיקר הפזו המקסיקני או הריאל הבריזלאי, מהווה השקעה כדאית יותר על רקע אי הוודאות לערכו של הדולר בטווח הזמן הקצר-בינוני. כך עלה מאתר האינטרנט של החברה. נראה כי המלצה זו מוצאת תמיכה בהערכות כי ייתכן ויציאתה של ארה"ב מהמשבר תמשך זמן רב יותר מכפי שהעריכו בשווקים.
הריאל הברזילאי הציג מתחילת השנה עלייה מרשימה של למעלה מ-20% כנגד הדולר האמריקני, ובפימקו סבורים כי במשך 3-5 השנים הבאות, צפויים השווקים המתעוררים, ובפרט ברזיל ומקסיקו, להציג צמיחה מהירה יותר מזו של השווקים המפותחים.
הדולר נחלש מול הריאל ב-1.42% לעבר רמת ה-1.8988 ריאל לדולר, הרמה הגבוהה של הריאל מזה כ-9 חודשים. הדולר נחסר ביציבות ביחס לפזו, סביב רמת ה-13.2970 פזו לדולר בודד.
[לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.