הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע שבמשרד המשפטים הוסמכה לחקור עבירות פליליות על חוק הגנת הפרטיות וחוק שירות נתוני אשראי.
ברשות, המתמקדת בתחום ההגנה על מידע אישי המצוי במאגרי מידע, מוקמת מחלקת חקירות ואכיפה בראשות עו"ד מילי בך, ובה ינוהלו החקירות.
הרשות הקימה "קו חם" המאפשר לציבור למסור מידע ולהתלונן באופן אנונימי על פגיעה בפרטיות במידע.
"על מי שמשתמש במידע מוגן פרטיות לדעת כי שימוש במידע ללא הסכמה או קבלתו ממקורות לא חוקיים, וסחר במידע אישי שלא בהתאם לחוק, מהווים עבירות פליליות שדינן מאסר", אמרה עו"ד בך.
עד כה עסקה הרשות החדשה בעיקר בהסדרה אזרחית ומינהלית של הנושאים בהתאם לסמכויותיה בחוקים השונים. בהסכמת המשטרה הסמיך באחרונה השר לביטחון פנים את עו"ד בך להפעיל סמכויות חקירה לפי פקודת הפרוצדורה הפלילית (עדות), במקרים בהם עולה חשד לעבירה פלילית הקשורה לפגיעה בפרטיות תוך שימוש במאגר מידע, או בהפרה של חוק שירות נתוני אשראי.
חוק הגנת הפרטיות קובע עונש של עד 5 שנות מאסר לפגיעה במזיד בפרטיותו של אדם, לרבות במקרה בו נעשה שימוש בידיעה על ענייניו הפרטיים של אדם, או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נמסרה. עונש דומה נקבע למי שמגלה מידע שהגיע אליו בתוקף תפקידו כעובד, כמנהל או כמחזיק של מאגר מידע ממוחשב.
חוק שירות נתוני אשראי קובע שורה של עבירות פליליות שדינן מאסר עד 3 שנים או קנס, למי שמפעיל שירות נתוני אשראי או שירות מידע על עוסקים ללא רישיון או בניגוד לתנאי הרישיון ולמי שמגלה, אוסף או מפרסם מידע בניגוד להוראות החוק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.