הדולר היציג נקבע מעל 3.8 שקלים: התחזק ב-0.582% ל-3.803 שקלים

האירו היציג נחלש ב-0.435% ונקבע ב-5.3761 שקלים ■ ברקליס: הדולר יירד ל-3.6 ש'; בנק ישראל צריך לקנות יותר מ-100 מיליון ד' ■ גם בזירת המט"ח הגלובלית מתחזק הדולר ■ התמ"ת חושש מקריסת הדולר

המסחר בזירת המט"ח המקומית התנהל היום כשהשקל נסחר בכיוונים מנוגדים מול שני המטבעות הזרים המרכזיים - הדולר והאירו. המטבע האמריקני נסחר בהתחזקות מול השקל - ושב להיסחר מעל הרמה הפסיכולוגית של 3.8 שקלים, אותה חצה כלפי מטה אתמול. האירו נחלש מול המטבע המקומי.

מגמתו של הדולר היום הפוכה לזו של אתמול, בה נחלש מול המטבע המקומי והגיע לרמה הנמוכה ביותר שהיה בה מאז חודש דצמבר 2008. האירו מוסיף להיחלש מול השקל, ונסחר מתחת ל-5.4 שקלים - רמה אותה חצה כבר אתמול.

גם בזירת המט"ח העולמית הדולר מתחזק: האירו נחלש מולו ב-0.12% ונסחר תמורת 1.4131 דולר. הליש"ט נחלשת ב-0.2% ל-1.6377 דולר.

"מוטב לכולנו להתכונן לגרוע מכל"

שר התמ"ת, בנימין בן אליעזר, כינס דיון חירום בנושא נפילת הדולר, על מנת להכין תכנית מגירה במקרה של פיחות גדול נוסף בדולר, כמו זה שהתרחש בשנה שעברה והביא את הדולר לרמות של 3.2 שקלים. "משרד התמ"ת יציע סל פתרונות מיידיים שהמשרד יכול לבצע, בעיקר להקטנת עלויות הייצוא", אמר בן אליעזר, אשר הביע חשש כי היצואנים יפטרו עובדים על מנת לקזז את ההפסדים שייגרמו להם מהיחלשות הדולר. הפיחות במטבע האמריקני פוגע בייצוא מישראל, אשר אחראי לכ-40% מצמיחת התמ"ג.

"איננו יכולים לעמוד מהצד ולהרשות לעצמנו לפגוע בתרנגולת המטילה ביצי צמיחה. אני ער לעובדה כי כל החלופות האפשריות להתערבות, אם חלילה נגיע למצבי קיצון, הן בעייתיות, אך מוטב לכולנו להתכונן לגרוע מכל". אמר השר.

זירת המט"ח: הדולר היציג התחזק ב-0.582% ונקבע 3.803 שקלים. האירו היציג נחלש ב-0.435% ונקבע ב-5.3761 שקלים.

ברקליס: הדולר יירד ל-3.6 ש'; בנק ישראל צריך לקנות יותר מ-100 מיליון ד'

בבנק ההשקעות הבריטי ברקליס מעריכים כי המטבע האמריקני יוסיף להיחלש. "הגיוני מאוד שהדולר ייחלש מול השקל", אומר האנליסט קון צ'ו ל"גלובס". "הדולר יירד ל-3.7 שקלים תוך 3 חודשים ויגיע ל-3.6 שקלים בשנה הקרובה". מהצד הישראלי, התחזית הכלכלית תומכת בשקל. הכלכלה הישראלית כבר ראתה את נקודת השפל במשבר, ובנוסף בנק ישראל יפסיק את תכנית רכישות המט"ח". מהצד של הדולר, המטבע האמריקני נתון תחת לחץ גם מול האירו ומטבעות אחרים בעולם".

"בנק ישראל כבר אותת שהוא משנה את המדיניות שלו", אומר צ'ו. "יש להם דילמה קשה - כיצד לסיים את תכנית הרכישה. הם ינסו לעשות זאת כך שזה לא יפריע לשוק המט"ח, כלומר זו תהיה הפסקה הדרגתית ולא מיידית. אנו מעריכים כי ההפסקה ההדרגתית תחל ברבעון הרביעי של השנה. אם בנק ישראל רוצה לחזק את הדולר עליו להגביר את ההתערבות, כלומר לרכוש יותר מ-100 מיליון דולר ביום".

אך צ'ו מסביר כי "אף אחד לא רוצה באמת לראות דולר חזק", כיוון שהתחזקות הדולר תתרחש במקביל לירידות בשוקי המניות ולחולשה של הכלכלה הגלובלית, כפי שקרה בשנת המשבר האחרונה. בתרחיש זה, המשקיעים בורחים מאפיקים מסוכנים לעבר הדולר, שנחשב כחוף מבטחים בעתות משבר. "לא נרצה לראות שוב את מה שקרה פה בשנה האחרונה. זה תסריט לא רצוי", מסכם צ'ו.

איטריידר: הדולר ימשיך ויאבד גובה - אין אף קו תמיכה רציני עד ל-3.7 ש'

למרות התיקון הקל בשער הדולר היום, צופים כלכלני איטריידר כי הדולר ימשיך ויאבד גובה. ממבט על גרף המסחר של הדולר בשבוע האחרון, אין לדולר אף קו תמיכה רציני עד ל-3.7 ש' (עוד 3% מתחת לרמתו הנוכחית). מול האירו הדולר מתחזק וניתן לראות בבירור תבנית דגל שמתעצבת בחודשים יוני ויולי סביב שער של 1.415 דולר לאירו. באיטריידר מעריכים שהאירו ייחלש מעט מול הדולר, כצעד של תיקון טכני, אך לא ירד מעבר ל-1.4 ד' בטווח הזמן הקרוב.

Easy-Forex: חוזר האמון - הירידות בשווקים תמכו בדולר

יום תנודתי עבר אתמול על שוק המט"ח, במהלך המסחר אתמול הדולר היה בשפל שנתי מול מרבית המטבעות הזרים, אך בסופו של היום הצליח להתחזק מול מרביתם, על רקע היפוך מגמה של אהבת הסיכון. הירידות החדות בשווקים הפיננסים יחד עם נתונים מעורבים שפורסמו בארה"ב תמכו בהתחזקותו.

בזירה המקומית, הדולר השלים אתמול היחלשות מול השקל ביותר מ- 12% מאז סוף חודש אפריל, בו רשם את הרמה הגבוה ביותר מתחילת השנה (4.2755).

[לאתר המט"ח]