וריפון בוחנת העברת פעילות הייצור שלה לקבלן משנה חיצוני

הבחינה נמשכת כבר מזה מספר שבועות ■ וריפון מעסיקה היום כ-200 עובדים בפעילות הייצור, ובמידה והמהלך יושלם ייתכן שחלק מהעובדים יעברו לעבוד תחת הקבלן החדש, אם כי ייתכן כי המהלך יהיה כרוך גם בפיטורי עובדים

וריפון בוחנת העברת פעילות הייצור שלה לקבלן משנה חיצוני. הבחינה נמשכת כבר מזה מספר שבועות. וריפון מעסיקה היום כ-200 עובדים בפעילות הייצור, ובמידה והמהלך יושלם ייתכן שחלק מהעובדים יעברו לעבוד תחת הקבלן החדש, אם כי ייתכן כי המהלך יהיה כרוך גם בפיטורי עובדים.

פעילות הייצור של וריפון בארץ מתבססת על פעילות שהייתה קיימת בחברת ליפמן, שנרכשה על-ידי וריפון בשנת 2006 תמורת 780 מיליון דולר. וריפון העולמית אינה מחזיקה פעילויות ייצור בעצמה, ואת מסופי האשראי היא מייצרת ברחבי העולם באמצעות קבלני משנה. כך נוצר מצב שבו למעשה פעילות הייצור היחידה שיש לוריפון היא בישראל, שאותה היא כאמור ירשה מליפמן.

עם רכישת ליפמן, התחייבה וריפון ללקוחות ליפמן להמשיך לייצור ולשווק את קו המוצרים של ליפמן, ה"נורית", כל עוד יהיה להם ביקוש. מבחינה כלכלית המשמעות להחזקת שני קווי ייצור מקבילים, הן של ליפמן והן של וריפון, היא גדולה, שכן מדובר בשתי מערכות הפעלה שונות, שדורשות מערך גיבוי ושירות נפרד. עקב כך החליטו בוריפון להתמקד בפיתוח קו המוצרים של וריפון, ה-Vx , ולמוצרי ה"נורית" של ליפמן לא פותחו גרסאות חדשות, אלא ניתנה רק תמיכה למוצרים הקיימים.

המהלך הוביל לכך שהדרישה למוצרי "נורית" הלכה וירדה, ועקב כך השארת הייצור בחברה הפך כפי הנראה ללא כדאי, וחברה בוחנים כיום את כדאיות הוצאת הייצור לקבלן משנה חיצוני, כפי שעושה וריפון ברחבי העולם.

מוריפון נמסר בתגובה כי "וריפון בוחנת את האפשרות להמשיך את פעילות היצור בישראל באמצעות קבלן משנה מקומי וזאת כחלק מתהליכי ההתייעלות הגלובליים. הכוונה להמשיך את פעילות הייצור בישראל באמצעות קבלן משנה מקומי נעשית מתוך רצון לשמר תעשיה ויצור במדינת ישראל ושמירה מיטבית על מקומות עבודה".