הבנק הבריטי ברקליס הוא הראשון מבין חמשת הבנקים הבריטיים לפרסם את דו"חותיו הכספיים למחצית השנה הראשונה, ובהמשך היום יצטרף אליו גם הבנק הבריטי/הונג-קונגי HSBC , הבנק הגדול באירופה. לויד'ס TSB יפרסם דו"חותיו ביום רביעי, ובשישי יפרסם הבנק המלכותי של סקוטלנד . על-פי תקנות הרשות לשירותים פיננסים בבריטניה (ה-FSA), חברות ציבוריות בממלכה המאוחדת חייבים בפרסום דו"חותיהם רק אחת למחצית שנה.
ברקליס, הבנק השני בגודלו בבריטניה, דיווח אומנם על עלייה של 10% ברווח הנקי לעומת המחצית המקבילה אשתקד ל-1.89 מיליארד ליש"ט (3.16 מיליארד דולר), אולם הבנק החטיא את תחזיות האנליסטים, שצפו כי רווחיו יסתכמו ב-2.2 מיליארד ליש"ט בממוצע. הבנק צפוי לחזור ולחלק דיבידנד לפני סוף השנה, לא לפני שדיווח כי אותן נסיבות שהקשו על תוצאותיו במחצית הראשונה המשיכו להכביד עליו גם ביולי.
ועם זאת, הרווחים מחטיבת הבנקאות להשקעות של הבנק הבריטי כמעט והכפילו עצמם במחצית הראשונה, ובכך ניכרה תרומתו של מגזר זה, בדומה לדו"חות של גולדמן זאקס בארה"ב, דויטשה בנק בגרמניה (סימול: DBK.F בבורסת פרנקפורט) וקרדיט סוויס בשוויץ.
רווחיו של ברקליס מגיעים לאור התרככות בשוקי האשראי האשראי, שהיטיבה עם רכישת הפעילות של ליהמן ברדרס שקרס בצפון אמריקה - אשר היה עד אז סוחר האג"ח האמריקניות הגדול ביותר. תחת השם המחודש, "ברקליס קפיטל", צמחו רווחי החטיבה ל-1.05 מיליארד ליש"ט מ-524 מיליון ליש"ט. החטיבה עדיין משמשת כחתם ההנפקות הגדול ביותר של אג"ח, בהיקף של 211 מיליארד דולר (במחצית השנה הראשונה של 2008: 171 מיליארד דולר). שניים לו JP מורגן-צ'ייס ו-HSBC. הנפקות האג"ח בתקופה גדלו ב-27%.
חטיבת הקמעונאות של ברקליס הציגה במהלך המחצית רווח של 268 מיליון ליש"ט, ירידה של 61.2%, לאור התחרות על פקדונות בנקאיים במגזר זה, תחרות אשר שחקה את המרווחים הפיננסיים. מהצד השני, פעילות המוגזר הושפעה לרעה מהעלייה בשיעור האבטלה בבריטניה - אשר הביאה בהתאמה לגידול בחובות הבעייתיים. סך ההפרשות לחובות מסופקים זינקו ב-86% ל-4.56 מיליארד לשי"ט.
מאז הראלי שניכר בחודשים האחרונים בשוקי אירופה והחל ב-9 במארס, זינקה מניית הבנק פי 5. ברקליס, נזכיר, סירב ללכת בעקבותיהם של הבנק המלכותי של סקוטלנד ולויד'ס TSB בקבלת כספי חילוץ ממשלם המיסים הבריטי באוקטובר האחרון, ולמעשה יצא מתחת כנפיה "התוכנית להגנת נכסים" הממשלתית במארס, וכך נמנע מלהעביר נתח מהאחזקה בו לידי המדינה.
במקביל, הנפיק הבנק מניות ואג"ח להמרה בהיקף של 5.3 מיליארד ליש"ט (32% מהון המניות) לקרנות ההון הריבוניות של קטאר ואבו דובאי. הראשונה מכרה 35 מיליון מניות ביוני, תוך שהיא מייצרת רווח הון של 1.5 מיליארד ליש"ט ב-7 חודשים. קטאר עדיין מחזיקה ב-10.2% מברקליס דרך שני מכשירי השקעה, ובכך מהווה בעלת המניות הגדולה בבנק, לפי מצבת בעלי מניות שפרסם ברקליס ב-6 ביולי.
ביוני הודיע הבנק כי הסכים למכור את חטיבת ניהול הקרנות שברשותו, "ברקליס משקיעים עולמיים", לקרן ההון הפרטי בלקרוק מארה"ב תמורת 13.5 מיליארד דולר. הצעד אמור לחזק את הונו העצמי של ברקליס, שיחס הלימות ההון הראשוני שלו יגדל ל-8.8% לאחר השלמת העסקה - בהשוואה ל-5.6% בסוף 2008. ועם זאת, מדובר בחטיבה שהניבה לבנק 15% מהכנסותיו תוך שנשאה ב-1% בלבד מנכסי הסיכון שלו.
Barclays Plc 
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.