ימים דשדש ה-S&P 500 סביב רמת ה-1,000 מאז חצה אותה כלפי מעלה, גם הדאו ג'ונס, הנאסד"ק והנאסד"ק 100 דשדשו, כל אחד סביב רמה טכנית רלוונטית.
דשדוש זה משקף את הקונפליקט בין הקונים והמוכרים, וניתן להסבירו בשלושה רבדים שונים. ראשית הרובד הכלכלי המבטא מחלוקת בין אלו החושבים שהעולם נמצא בשלבי יציאה מהמיתון, לבין אלו הסבורים כי לפנינו שפל נוסף, אולי נמוך מהקודם, אך כזה הצפוי לפגוע בפעילות הכלכלית ובשוקי המניות.
הרובד השני הוא הפסיכולוגי: לאחר מהלך עליות כל כך חד ורווח נאה למחזיקי המניות, שוררת בשווקים עייפות מנטלית ביחס לחשיבה על עליות שערים נוספות, כאשר לצידה שוכן פחד מירידות שערים. השילוב הזה שבין עייפות לפחד עלול להוביל לשבירה של השוק.
ולבסוף, הרובד של הניתוח הטכני המשקף את השילוב בין הכלכלה לפסיכולוגיה ומבטא את התוצאה על הגרפים. ניתוח זה מציג מצד אחד את המניות והמדדים באופן כולל, ונראה כי אלו נכנסו לא מזמן למגמת עלייה ארוכת טווח, בייחוד כאשר מנתחים באופן פרטני כל אחד מהם. מצד שני, המצב המצרפי של כל המניות ומצבם של האינדיקטורים הטכניים, מציב את השוק האמריקני כשוק הנמצא במצב קיצוני עליון, הצריך לתקן כלפי מטה. נביאי הזעם מדברים על תיקון בספטמבר.
מה עושים?
1. בונים אסטרטגיה בהתאם למגמה ארוכת הטווח. לדעתנו, המגמה ארוכת הטווח בוול סטריט היא עלייה וכעקרון אנחנו רוצים להחזיק מניות. בהתאם לכך נפטרים ממניות מדשדשות, שכן לאלו אין תרומה לתשואה אבל יש להן תרומה לסיכון.
2. כותבים Call כנגד חלק מהמניות שעלו יפה, מניות אשר אנחנו עדיין רוצים להחזיק בהן ושהן בעלות התנגדות באופק. כתיבת ה-Call תאפשר ליהנות מעליית המניה עד מחיר המימוש בתוספת הפרמיה על האופציה, ותפחית את הנזק במקרה של ירידה. אם המניה תמשיך לטוס למעלה, ה-Call תהווה מחסום ובזה חסרונה.
3. מוכרים כל מניה שירדה מתחת לרמת תמיכה או כזו שנתנה סימן אחר למעבר לירידה.
4. נערכים למכירת חוזים על ה-S&P 500 להגנה על התיק במקרה והמדד ירד מתחת לרמת תמיכה. סוחרים אגרסיביים יכולים למכור מתחת ל-995 (S&P500). סבלניים יותר יכולים לחכות עד 986-989.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.