הדולר המשיך להתחזק גם היום (ו') מול השקל, אם כי ההתחזקות נחלשה והלכה מהבוקר בשל היחלשותו של הדולר בעולם. הדולר כבר טיפס הבוקר מעל ל-3.82 שקלים, אולם העלייה התמתנה לאחר שהמטבע האמריקני עבר להיחלשות של כ-0.4% מול האירו.
הדולר עלה ב-0.18% ושערו היציג נקבע ב-3.818 שקלים. האירו היציג הוסיף 0.6% ל-5.4574 שקלים. בסיכום שבועי, הוסיף הדולר 0.76% לערכו והאירו עלה ב-0.85%.
ג'וזף שטיגליץ, חתן פרס נובל לכלכלה, הזהיר היום בכנס כלכלי בבנגקוק, כי הדולר כבר אינו מהווה חוף מבטחים לצרכי השקעות וכי יש ליצור מטבע גלובלי חדש שיחליף את הדולר כמטבע הרזרבות המקובל בעולם. שטיגליץ הביע חשש כי המדיניות הכלכלית בה נוקטות אירופה וארה"ב מנפחת בועות השקעה, בשל היעדר אלטרנטיבות ההשקעה באפיקים הסולידיים.
בינתיים בישראל, ביום שני יכריע בנק ישראל בסוגיית הריבית במשק לחודש ספטמבר. ההערכה היא כי הבנק יימנע החודש מהעלאת הריבית, אם כי ההחלטה הפעם צפויה להיות קשה במיוחד על רקע נתוני האינפלציה האחרונים ונתוני המאקרו שהעידו על יציאה מהמיתון. בשוק יבחנו היטב את הודעת הריבית המצורפת על מנת לדלות ממנה רמזים באשר למדיניות המוניטרית בעתיד.
במהלך השבוע ירד הדולר מתחת ל-3.8 שקלים ואז התערב בנק ישראל בשוק המט"ח ורכש, לפי ההערכות, 250-300 מיליון דולר החל משער 3.785 שקלים. התערבות זו הספיקה כדי להעלות את הדולר חזרה מעל 3.8 שקלים, אולם יש מי שמעריך כי את היחלשות הדולר לא ניתן יהיה למנוע לאורך זמן.
"העלייה בתיאבון לסיכון בשילוב עם הסנטימנט החיובי כלפי השקל יביאו להמשך היחלשותו של הדולר", אומרים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על שוק ההון. גם כלכלני בנק הפועלים מדגישים כי התחזקות הדולר השבוע הינה תוצר ישיר של התערבות בנק ישראל, אולם התחזקות זו הייתה מוגבלת בשל היחלשות הדולר בעולם. בבנק הפועלים מעריכים כי בנק ישראל לא יעלה את הריבית ביום שני, אך באותה נשימה אומרים כי "העלייה ברמת האינפלציה וההתאוששות הכלכלית צפויים להוביל להעלאת הריבית השקלית בהמשך, צעד שצפוי לתמוך בשקל בטווח הארוך".
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.