הרשת יוצאת אל הרחובות והכבישים

תציע מידע ושירותים תלויי מיקום ברמה גבוהה יותר ממה שהתרגלנו אליו עד היום

האינטרנט הולך לכיוון מידע ושירותים תלויי מיקום ברמה גבוהה. זה עתיד התוכן והפרסום.

1. לפני כמה ימים התפרסם מחקר, כן עוד מחקר, על טוויטר, אתר המיקרו-בלוגינג הפופולרי.

המחקר בדק ומצא כי כ-40% מההודעות המתפרסמות הן שטויות. כן, אני יודע שזה מפיל אתכם מהכיסא - חשבתם שמדובר ביותר מ-90%.

אבל זה הממצא הפחות מעניין. מתברר, שמה שאנחנו חושבים על טוויטר, ומה שטוויטר רוצה שנחשוב עליו, זה לא בדיוק מה שקורה שם. למשל, למרות שכולם אוהבים להתלונן על דואר זבל, הרי שכמעט ואין שם ספאם.

מצד שני, טוויטר אוהב למצב את עצמו כאתר חדשותי, אבל לא כך היא: רק כ-4% מההודעות בטוויטר הן חדשות, כולל לינקים לאתרי חדשות. עוד מצא המחקר כי רק כ-9% מההודעות הוגדרו כבעלות ערך ממשי.

עם מה נשארנו? בדיוק עם מה שהופך את טוויטר למה שהוא: ערבוביה חיננית של כל מה שמעניין ומשעמם אנשים - בדיוק מה שגורם לנו לאהוב את טוויטר ולשנוא אותו. לפעמים בו-זמנית.

2. אבל העתיד הקרוב צופן בחובו דברים מעניינים הרבה יותר עבור טוויטר ומשתמשיו מאשר סקרים מוזרים או הודעות מהסוג של "יושב עם הילדה ורואה יוטיוב". בסוף השבוע, הודיע אחד ממייסדי האתר כי טוויטר פונה לכיוון של שירותים ומידע תלויי-מיקום.

בקרוב יציע האתר, בשלב ראשון למפתחים, אפשרות להוסיף לצד כל ציוץ את המקום המדויק ממנו הגיע. ואני לא מדבר איתכם על יבשת, או ארץ או עיר או שכונה או מה שהמשתמש בוחר לשים בעמוד הפרופיל שלו. מדובר ברמת הנ"צ הכי מדויק, כמו של GPS.

הקפיצה הגדולה הזו בטוויטר אמורה לאפשר לנו לעקוב לא רק אחרי החברים שלנו או סתם אחרי אנשים שנותנים לינקים מעניינים, אלא גם אחרי השכנים שלנו, וכך לקבל תמונה אחרת לגמרי על מה קורה עכשיו בעיר, לקבל עדכונים על אירועים שמתרחשים - מקונצרט ועד רעידת אדמה, דרך סתם פקק או צינור שהתפוצץ - וכמובן: לאפשר לעסקים קטנים לנג'ס עוד יותר ללקוחותיהם. כי מידע תלוי מיקום יש לו תכונה אחת משונה: הוא דו-כיווני. אתה יודע איפה האחרים, אבל גם הם יודעים איפה אתה.

3. יש אנשים שקוראים את האמור לעיל ומקבלים חררה. האח הגדול וכל זה, סוגיות של הפרת פרטיות וכיוצא באלה. שלא לדבר על רמת הניג'וס ההולכת לעלות פלאים. יש ממש בפחדים האלה, אבל בעיני זה חלום רטוב.

מה לעשות, זה הכיוון הכי הגיוני ונכון שטוויטר - ויחד איתו האינטרנט בכלל - יכולה ללכת אליו. מידע ושירותים תלויי מיקום ברמה גבוהה הרבה יותר ממה שהתרגלנו אליו עד היום זה בדיוק האזור אליו צועדת הרשת; מגוגל-ארץ ועד ל-GPS בכל סלולרי.

הרשת יוצאת מהמחשב החוצה, אל הרחובות והכבישים. זה העתיד של התוכן, זה העתיד של הפרסום. וגם אם טוויטר לא תהיה שם הרי שבמקומה, תרתי משמע, יבואו אחרים.