בתוצאות הרבעון השני של בתי ההשקעות אין בשורות גדולות. אין גם הרבה חוכמות: כשהשוק עולה, בתי ההשקעות מרוויחים. העליות בשווקים ברבעון השני, הביאו לגיוסים נאים וכן לעליית ערך של הנכסים, כך שאם בסוף הרבעון הראשון עמד היקף הנכסים המצרפי של ששת בתי ההשקעות הציבוריים על 127 מיליארד שקל, בסוף הרבעון השני הוא כבר הגיע ל-141.2 מיליארד שקל.
ששת בתי ההשקעות רשמו ירידה קלה ברווח הנקי המצרפי, שהסתכם ברבעון השני ב-132 מיליון שקל, לעומת 143 מיליון שקל ברבעון הקודם. בשורת ההכנסות הם שמרו על יציבות, וסיימו עם הכנסות של קרוב ל-500 מיליון. נתון דומה לזה שהושג ברבעון הקודם אז הסתכמו ההכנסות ב-515 מיליון שקל.
כמו ברבעונים קודמים, גם הפעם מי שמשך את התוצאה המצרפית כלפי מטה, היה כלל פיננסים, שלמרות ההתאוששות בשווקים, המשיך להפסיד. מנגד, אקסלנס ודש איפקס הציגו תוצאות נאות וצמיחה ברוב תחומי הפעילות.
אולם הצמיחה של חלק מבתי ההשקעות, אינה מעידה בהכרח על עלייה ברווחיות, ורוב בתי ההשקעות עדיין רחוקים מרמות הרווחיות שהציגו לפני המשבר. התמונה אף נראית גרועה יותר, כאשר מנטרלים את הכנסות הנוסטרו - ההשקעות העצמיות. אלה תרמו להכנסות המצרפיות כ-142 מיליון שקל, כלומר קרוב ל-30% מסך ההכנסות.
בפעילויות הליבה של בתי ההשקעות עדיין בולטת השחיקה ברווחיות. דוגמה לכך מספקת פעילות תעודות הסל בדו"חות אקסלנס וכלל פיננסים, שמעידה על מצבו הכללי של הענף הזה. למרות צמיחה בנכסים וגיוסים נאים שרשמו קסם ומבט, הרווחיות מתעודות הסל נמוכה מאוד. כך, התרומה של קסם להכנסות ברבעון השני הסתכמה ב-15% בלבד. במבט תרמו ההכנסות רק כ-5%, והרווח התפעולי מהן עמד ברבעון על 1.5 מיליון שקל בלבד.
המצב אינו מזהיר גם בקרנות הנאמנות שלא חזרו לרמות הרווחיות שהציגו לפני המשבר, אם כי מצבן בכל זאת משתפר.
ומה צפוי ברבעון הבא? ככל שהעליות בשווקים ימשיכו, כך גם נכסי בתי ההשקעות יגדלו ויניבו להם יותר הכנסות. לכן, ניתן לומר בזהירות כי הרווחיות התפעולית ברבעון הבא צפויה להשתפר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.