ביום בו פקעו האופציות על הדולר והאירו בבורסה של ת"א, רשם הדולר התחזקות קלה על רקע העליות שנרשמות בו גם כנגד המטבעות המובילים בעולם. נציין כי את הבוקר החל הדולר בהיחלשות קלה כנגד השקל, לאחר מכן עבר לעלייה שהביאה אותו עד לרמה של 3.783 שקלים, אך בהמשך שב הצמד ונסחר ברמה הנמוכה מ-3.78 שקלים. סוחרים בשוק מציינים כי הרמה של 3.78 שקלים מהווה רמת התנגדות בה הסוחרים מזרימים הוראות מכירה.
נציין כי ביומיים הקרובים תיתכן השפעה על השוק גם מכיוונם של הייצואנים, אשר ממירים את פדיונות החודש שחלף לשקלים המיועדים בעיקר לתשלומי משכורות ומע"מ.
הדולר היציג התחזק בשיעור של 0.106% ונקבע ברמה של 3.774 שקלים, והמשיך בכך את מגמת ההתחזקות שמאפיינת אותו מאז החלטת הריבית ביום ה' האחרון, כאשר ביום ו' נקבע הדולר היציג ב-3.77 שקלים לאחר שעלה בכ-1%. שערו היציג של האירו נחלש בשיעור של 0.645% ונקבע ב-5.4968 שקלים. בעבור שני הצמדים אין מהוות רמות אלו רמות שפל אך אלו אינן רחוקות. נזכיר כי בימים שלפני החלטת הריבית נסחר הדולר אף מתחת ל- 3.73 שקלים.
בשוק המט"ח הבינלאומי נחלש מעט האירו כנגד הדולר והצמד נסחר ברמה של 1.46 דולר, הדולר מתחזק מעט כנגד הין ל-89.8 ין לדולר. רמות אלו מהוות התחזקות מסויימת של הדולר כנגד המטבעות המרכזיים במהלך הימים האחרונים לאחר שהגיע לרמות שפל של שנה ויותר כנגדם.
ביום ה' האחרון הותיר הנגיד פישר את הריבית במשק על כנה בשיעור של 0.75%. בעקבות החלטת הריבית, הדולר התחזק מול השקל באגורה אחת לרמה של כ-3.75 שקלים, לעומת כ-3.74 שקלים טרם ההחלטה ולמחרת המשיכה מגמת ההתחזקות והדולר היציג ביום ו', כאמור, עלה ב-1% ל-3.77 שקלים. בשוק היה חשש מפני העלאת ריבית שתחזק את השקל, אולם משהוסר חשש זה החל השקל להיחלש.
"נראה כי החשש מהתחזקות נוספת של השקל היווה שיקול נוסף בהחלטה להותיר את הריבית ללא שינוי. החלטות הריבית הקרובות תושפענה מנתוני המאקרו ואם המדדים הקרובים הצפויים להיות נמוכים ואף שליליים לא יפתיעו לרעה, הריבית עשויה להישאר ללא שינוי מספר חודשים" אמר רפי גוזלן, אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון.
בעקבות החלטת הריבית בישראל מפרסמים היום כלכלני גולדמן זאקס את הערכתם כי הריבית בישראל תעלה ל-3% עד לרבעון השלישי של 2010. אולם הם סבורים כי התהליך יהיה איטי יותר ובחודשים הקרובים לא צפויות העלאות ריבית.
גולדמן זאקס מעריך כי החלטת הריבית מחזירה את השוק לחודשים מאי-יוני, אלא שהפעם תנאי האינפלציה טובים יותר. "במבט קדימה, קשה להעריך כיצד ינהג בנק ישראל", אומרים האנליסטים. "אנו ממשיכים להעריך כי הבנק ימשיך להפחית את מדיניות ההרחבה המאסיבית שלו והריבית תחזור לרמות של 3% ברבעון השלישי של 2010. אך קשה לחזות מה יקרה בטווח הקצר. בנק ישראל ינסה להמשיך למנוע את ייסוף השקל באמצעות התערבויות אקראיות בשוק המט"ח. אך בכל הקשור לריבית - הרבה מאוד תלוי בנתונים הכלכליים ובציפיות האינפלציה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.