העיקר הכיוון והכוונה

שינוי כיוון בשוק המט"ח נגרם משינוי מגמת הריבית, ולא מגובה הריבית

ברננקי נתן בשבוע שעבר מצמוץ ראשון ביחס לעובדה שמתי שהוא, הריבית בארה"ב תעלה. סביר מאוד להניח שכך יהיה הן משיקולי אינפלציה, הן משיקולי עוצמת המטבע והן כעניין של מחזוריות. חשוב להזכיר לסוחרים ששינוי כיוון בשוק המט"ח נגרם משינוי מגמת הריבית ולא בגלל גובה הריבית.

ברור שגם אחרי העלאת ריבית ראשונה של ברננקי היא תישאר נמוכה. אבל, שחקני ה"קרי טרייד" יתחילו לצמצם פוזיציות, הדולר יתחיל לעלות, עוד דולרים ירכשו וחוזר חלילה. בישראל נסחר הדולר מול השקל קצת מתחת לתמיכה ב-3.74 אבל עדיין מדובר בתמיכה שיש לה סיכויים לעבוד (נתקן ל-3.73). מהלך מעל ל-3.78 יחשב סימן שורי לדולר.

מניות שנויות במחלוקת

שתי מניות ניתחנו כאן בשבוע שעבר ועל פי תגובות גולשים באתר גלובס-מדור ניתוח טכני, נראה שנגענו בעצבים חשופים.

הראשונה הייתה מכתשים אגן , לגביה ציינו את אזור ה-1,650 כהזדמנות רכש. התבססנו על יחסי פיבונאצ'י ועל הממוצע הנע ל-200 יום. בינתיים המניה החזיקה מעמד מעל 1,650 ללא עליה דרמטית. גולש הציע לחכות לדו"ח אבל זה נכון כמעט ביחס לכל מניה ולכן אנחנו נשארים רק עם הניתוח הטכני. דו"חות כספיים מעצימים תחזית מוצלחת כמו גם את הנזק של תחזית שגויה.

אלו החיים וכנגד זה יגן רק פיזור תיק. המבחן לתחילת השבוע הוא מבחן התנגדות ב-1,715מהלך מעל השער הזה יתן סימן שורי ויחזק את מהימנות התחזית השורית למניה. הגנה על פוזיציית רכש יש למקם מתחת ל-1,650 בתקווה שמכתשים אגן לא תתרסק התרסקות דרמטית ומהירה.

המניה השניה שציינו היא אורמת לגביה העיר אחד הגולשים שכל פעם שיש סימני פריצה למעלה, מגיע מוכר גדול שמדכא את המניה. אכן, היה לחץ מוכרים על המניה אבל את הפריצה שצפינו לה היא נתנה ביחד עם סימנים ראשוניים להגעתם של קונים משמעותיים. הגנה על פוזיציית רכש מתחת ל-3,250.

ת"א- 25 עצמו נשאר יפה במסלול מגמת העלייה ארוכת הטווח, התרחק מהתמיכה באזור ה-1,000 והתקרב אל יעד הביניים הבא: 1,035-1,047. מדובר ברמת התנגדות בעלת משמעות לטווח הקצר. מהלך מעלייה יאשר את המשך מגמת העלייה לכיוון 1,110-1,120. לטווח הקצר אפשרית תנודתיות בין אזור ההתנגדות לאזור ה-1,000. ביחס לרמות התמיכה, ניתן לציין שתיים: 990 לטווח הבינוני-ארוך ו-1,015 לטווח הקצר. הגדרת המגמה נשארת מגמת עלייה לטווח הבינוני-ארוך ולטווח הקצר.