ת"א ננעלה בעליות שערים; אפריקה זינקה 8.9%

טאואר קפצה 21% לאחר דיווח על חוזה בקוריאה ■ אמות איבדה 2.3% בעקבות הפרסום ב"גלובס" על טעות הבורסה בחישוב אחזקות הציבור במניה ■ החברה לישראל דחתה את האסיפה - המניה הוסיפה 1.7%

הבורסה בת"א ננעלה היום (ב') בעליות לאחר פתיחת מסחר חיובית בוול סטריט. בשעת נעילת המסחר בתל אביב, עולה מדד הדאו ג'ונס בכ-0.5%.

הבורסה חזרה השבוע מחול המועד והדבר ניכר גם במחזורי המסחר, כאשר המחזור היום הסתכם ב-1.753 מיליארד שקל. את העליות הוביל מדד הנדל"ן, שננעל בעלייה של 3.9%, בהובלת אפריקה ישראל, שעלתה ב-8.9%.

המעו"ף ננעל בעלייה של 0.9%. מתחילת השנה עלה מדד המעו"ף בכמעט 60% ובימים האחרונים התבסס המדד המוביל מעל רמת 1,000 הנקודות, שסומנה בשוק כרמת התנגדות פסיכולוגית משמעותית.

"מדד המעו"ף ימשיך להיאבק עם רמת ההתנגדות ב-1,040 נקודות וייתכן שנראה מימושי רווחים", אומר לנו פעיל בכיר בשוק. "העיניים נשואות לחברה לישראל ולאפריקה ישראל בתקווה שתהיה התקדמות בהסדרי החוב".

בשוק המקומי המשיכו המשקיעים להתרכז בהתפתחויות הסדרי החוב של 2 חברות ענק במשק - אפריקה ישראל והחברה לישראל . היום תתקיים ישיבה נוספת של נציגות מחזיקי האג"ח של אפריקה, כאשר המוסדיים מנסים להגיע למתווה הסדר אותו יגישו להנהלת אפריקה. בינתיים, המניה ממשיכה לזנק בעקבות ההודעה על מינויו של פרופ' אמיר ברנע ליועץ מיוחד של אפריקה בעניין הסדר החוב, מה שנוטע תקוות בשוק כי הדבר יקדם את ההסכם. במקביל, החברה לישראל דחתה את האסיפה הכללית שהייתה אמורה להתקיים ביום ד'. האסיפה נדחתה בשבועיים לאחר שצים לא הצליחה להגיע להסכם עם מחזיקי האג"ח.

בזירת המאקרו, נתונים טובים משוק העבודה פורסמו היום ותומכים בסימנים להתאוששות הכלכלית. בחודש ספטמבר נרשמה ירידה של 6% במספר המפוטרים החדשים שהגישו תביעות לדמי אבטלה למוסד לביטוח לאומי, בהשוואה לחודש אוגוסט. כ-17 אלף תביעות חדשות לדמי אבטלה הוגשו בספטמבר לעומת 18 אלף באוגוסט. מספר התביעות החדשות בספטמבר היה נמוך בכ-15% לעומת השיא שנרשם בחודשים פברואר-אפריל.

ת"א- 25 ת"א-100 ת"א-בנק נדל"ן 15

חוזה נוסף לטאואר - המניה מזנקת

מניית אמות ריכזה היום עניין רב בעקבות הפרסום ב"גלובס" כי הבורסה טעתה בחישוב אחזקות הציבור באמות והטעות נגררה למשקלה במדדים בהם היא נכללת. כתוצאה מכך, שחקני תעודות הסל התכסו במניה בהיקף של כ-30 מיליון שקל, וכעת, עם תיקון הטעות, הם יובילו גל מכירות בהיקף דומה.

פטריק דרהי ירכוש 9.7 מיליון מניות HOT מתוך 11.4 מיליון מניות שהציע לרכוש. מדובר ב-12.86% מהון המניות של חברת התקשורת. נזכיר כי דרהי פרסם הצעת רכש ל-15% ממניות HOT. לאחר הרכישה יחזיק דרהי, דרך חברת ההחזקות Cool שבבעלותו, כ-33% ממניות HOT. עוד בענייני דרהי, אמש פורסם ב"גלובס" כי דרהי ו-012 סמייל ישפרו במעט את ההצעות לרכישת מירס.

בקרב מניות הטכנולוגיה ריכזו עניין סרגון וטאואר . הראשונה המשיכה לבלוט לאור הזינוק שרשמה אתמול בעקבות 2 החוזים החדשים עליהם הודיעה בסוף השבוע. טאואר ריכזה עניין לקראת הכנס שהיא תקיים מחר (ג') למשקיעים ואנליסטים בהשתתפות המנכ"ל וסמנכ"ל הכספים שלה. בינתיים, החברה הודיעה היום על חוזה נוסף בקוריאה, אשר לפי ההערכות יתרום לה כ-20 מיליון דולר בשנה החל מ-2012.

[לאתר המעו"ף]