במסחר בזירת המט"ח המקומית ביום אחרי פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר, הדולר נחלש היום (ו') מול המטבע המקומי, בעוד שהאירו התחזק מול השקל. אתמול, נזכיר, לאחר יום מסחר תנודתי, שכלל גם התערבות של בנק ישראל, ננעל הדולר היציג בהתחזקות מול השקל, כמו גם האירו היציג.
המטבע האמריקני נחלש היום ב-0.242% ושערו היציג נקבע ב-3.709 שקלים. האירו היציג המשיך את מגמת ההתחזקות מהימים האחרונים והוסיף עוד 0.134% מול המטבע המקומי ל-5.5353 שקלים.
בזירת המט"ח הגלובלית הדולר נסחר במגמה חיובית מול המטבעות המובילים: האירו נחלש מולו ב-0.2% ל-1.4924 דולר, הליש"ט נחלשת ב-0.1% ל-1.6322 דולר, ומול הין היפני הדולר מתחזק ב-0.4% ל-91.155 ין.
מדד ספטמבר הפתיע - פישר יכול לחייך
כפי שדיווחה אתמול הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר הפתיע ונחלש ב-0.3%, לעומת התחזיות המוקדמות בשוק ההון כי המדד יצביע על יציבות עד עלייה של 0.2%.
כתוצאה מכך האינפלציה השנתית - ב-12 החודשים האחרונים, עומדת על 2.8%, ולראשונה אחרי חודשים רבים, היא נכנסת לתוך יעד יציבות המחירים שקבעה הממשלה - 1%-3%. קצב האינפלציה השנתית ירד לרמה של 6.5%. עם זאת, מתחילת השנה (ינואר-ספטמבר) עלה מדד המחירים לצרכן ב-3.4% - מעל יעד יציבות המחירים.
בעקבות המדד המפתיע, מתמתנים הלחצים על בנק ישראל לבצע העלאת ריבית נוספת. נזכיר, כי לפי הפרוטוקולים של הדיון המוניטרי האחרון, כלל חברי הנהלת בנק ישראל, למעט חבר אחד, המליצו על העלאה נוספת של הריבית הבסיסית מ-0.75% ל-1%, וטענו כי האינפלציה גבוהה מדי.
נזכיר, כי אתמול בזירת המט"ח, לאחר שהדולר ירד קרוב ל-3.7 שקלים, בנק ישראל החל לקנות דולרים בשתי פעמים שונות. לפי ההערכות בשוק, הבנק רכש כ-100 מיליון דולר בגל הראשון וכ-150 מיליון דולר בגל השני. זו היתה הפעם הראשונה שבנק ישראל מתערב בשוק מאז ה-6 באוקטובר, אז הוא רכש כ-150 מיליון דולר סביב שער 3.72 שקלים. רכישות הבנק באוקטובר מצטרפות לקניות בסך 1.6 מיליארד דולר בספטמבר, אשר העלו את יתרות המט"ח של ישראל לרמה של כ-60 מיליארד דולר.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.