העיר ניו-יורק היא אולי מוקד משיכה גלובלי, אבל ניו-יורקים רבים מואסים בגורדי-השחקים ונודדים למקומות אחרים בארה"ב. מחקר חדש מגלה, כי בין השנים 2000 ו-2008 עזבו את מדינת ניו-יורק 1.5 מיליון תושבים; 1.1 מיליון תוכם היו תושבי העיר ניו-יורק.
במילים אחרות: אחד מכל שבעה משלמי מיסים בכרך גלה למחוזות נחשקים יותר. המשמעות: ירידה חדה בהכנסות ממיסים של התפוח הגדול, ירידה שמתווספת לשחיקת התקבולים ממשלמי המיסים הגדולים בוול סטריט על רקע המשבר הפיננסי.
המחקר, שנערך ע"י Empire Center for New York State Policy, קובע כי מדינת ניו יורק סובלת מהידלדלות המשאב החשוב ביותר שלה: תושבים, ורבים מהם בני המעמד הבינוני. אין פלא, אפוא, כי כמה מעיתוני המדינה לא יכלו שלא לתת לידיעה את הכותרת I LEAVE NY.
למעשה, מדובר במגמה שנמשכת כבר עשרות שנים: ב-1950, 19% מכל תושבי ארה"ב חיו במדינת ניו-יורק. בשנת 2000, הצטמצם נתון זה ל-7%. מזלה של העיר ניו-יורק הוא, שהיא מוסיפה להיות מגנט למהגרים, שהמוטיבציה שלהם להצליח נותנת דחיפה לכלכלה העירונית, כפי שהיה מאז ומתמיד.
העובדה המכאיבה ביותר מבחינת השלטונות היא, שאלה שעזבו את מדינת ניו-יורק דיווחו על הכנסות גבוהות יותר, ושילמו מיסים גבוהים יותר, מאשר אלה שהגיעו למדינה בתקופה האמורה. עובדה זו מודגשת במיוחד במחוז ניו-יורק, שבו כלולה מנהטן: תושבים שעזבו את האזור המטרופוליטני של ניו-יורק דיווחו על הכנסה ממוצעת בסך 93,264 דולר בשנה, בעוד שההכנסה הממוצעת של התושבים החדשים היא 72,726 דולר בשנה, הפרש של 28%.
ב-2006 לבדה, ההבדל בהכנסות בין העוזבים לנכנסים התבטא בירידה בסך 4.3 מיליארד דולר לעיריית ניו-יורק. אבדן ההכנסות ממיסים בין 2000 ל-2008 נאמד בכ-30 מיליארד דולר.
בעוד שמחברי המחקר לא נקבו בסיבה מפורשת לנטישה הגדולה, התנפלו אמצעי תקשורת ימניים על הנתונים כמוצאי שלל רב. וול סטריט ג'רנל מצביע על עול המיסים הכבד בניו-יורק, ברמת המדינה והעיר, כאחד מהמניעים החשובים למנוסה. לפי מכון החשיבה Tax Foundation, בין השנים 1977 ל-2008, ניו-יורק ניצבה במקום הראשון או השני בכל ארה"ב מבחינת גובה המיסים ברמת המדינה והעיר בהשוואה לממוצע הכלל-אמריקני.
בין השנים 2000 ל-2008, המס המאוחד של המדינה ושל העיר נשך בין 11% ל-12% מהכנסות התושבים. ב-2004, שבה הגיע גובה המס המאוחד לשיא נרשם גם שיא במספר העוזבים את המדינה: 250 אלף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.