ג'ונסון לא הצליחה למכור את קולבר; החברה נסגרה

חברת קולבר הישראלית שנמכרה לג'ונסון אנד ג'ונסון ב-159 מיליון דולר ב-2006, נסגרה סופית ועשרות עובדיה פוטרו. ג'ונסון ניסתה בחודשים האחרונים למכור את החברה תמורת 20-40 מיליון דולר, והייתה מוכנה להתפשר גם על סכום נמוך מכך, אך קונה מתאים לא נמצא. נעשים עדיין מאמצים למכור את המפעל של החברה, בו הושקעו עשרות מיליוני דולרים.

קולבר פיתחה שיטה לייצור וטיפול בחומר קולגן המיועד למילוי קמטים. הסיבות לסגירתה הן תפעוליות ושיווקיות גם יחד. המוצר הגיע למכירות של 25 מיליון דולר בלבד בשנה, לאחר שנתקל בתחרות מצד מוצרים אחרים בתחום האסתטיקה. לאחר שהמחירים בשוק ירדו, נתקלה החברה בבעיה גם מבחינת מחיר הייצור של המוצר שלה, שלא איפשר לה עוד להרוויח.

גורמים שונים, בהם ישראלים, שקלו לרכוש את הפעילות, אך הגיעו כנראה למסקנה כי בהיעדר מערך שיווק חזק כמו של ג'ונסון, לא תוכל החברה להשתקם גם לאחר התייעלות משמעותית. *