פריחה של עולם אבטחת המידע באה לידי ביטוי אפילו בשנה קשה כמו 2009. החברה הראשונה עם רלבנטיות ישראלית שפועלת בתחום האבטחה ותירכש השנה בסכום משמעותי, היא Guardium, המפתחת פתרונות אבטחת מידע לבסיסי נתונים. תמורתה, תרשום IBM צ'ק של כ-200 מיליון דולר, במסגרת הסכם שאמור להיחתם בימים הקרובים.
בניגוד לעסקאות הרכישה האחרונות של סטארט-אפים ישראליים, העסקה הנוכחית היא הצלחה משמעותית במונחי הון סיכון, שכן בחברה הושקעו 21 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה. מ-IBM נמסר כי החברה אינה מגיבה לשמועות, ואת תגובתה של גארדיום לא ניתן היה להשיג.
גארדיום הייתה על המדף תקופה ארוכה וחיפשה רוכש. המשקיעים בחברה כוללים את הקרנות סידר, וריטאס, סטייג'-וואן ו-Ascent, וכן את ענקית ציוד התקשורת סיסקו, שהצטרפה כמשקיעה אסטרטגית בסבב הגיוס שביצעה גארדיום ב-2006. בנוסף, על-פי נתוני IVC-Online, קיבלה החברה גם הלוואת גישור מקרן Kroes בתחילת 2008.
רכישה זו הופכת את IBM, המנוהלת על-ידי סם פלמיסנו, לאחת הרוכשות הגדולות של חברות ישראליות, או עם זיקה ישראלית. את סבב הרכישות המקומי החלה החברה עם Ubique בשנת 1998. ב-2005 היא רכשה את iPhrase, ושנה לאחר מכן את יוניקורן. ב-2007 רכשה את Watchfire, שהחזיקה בישראל מרכז פיתוח המבוסס על רכישת סנקטום, וב-2008 את Telelogic, שהחזיקה מרכז פיתוח מקומי המבוסס על רכישת I-Logix. פרט לאלו, רכשה ענקית המחשוב בישראל את XIV, דיליג'נט ו-FilesX ב-2008.
החברות הגדולות בתחום אבטחת המידע סבלו השנה מירידה קטנה בלבד בהכנסותיהן, ושוויין לא צנח כמו בתחומים אחרים בעולם ההיי-טק. גם בזירת המיזוגים והרכישות נרשמה תקופה סוערת, ובמחצית הראשונה של 2009 התבצעו 60 רכישות בתחום - בדומה לקצב של השנה הקודמת.
עבדה עם ענקיות המחשוב
גארדיום, המפתחת טכנולוגיה שמנטרת ומאבטחת בזמן אמת טרנזקציות שניגשות למסדי הנתונים, איננה חברה ישראלית קלאסית, אלא אמריקנית עם שורשים ישראליים. הרעיון שעומד בבסיסה יצא ב-2002 כספין-אוף של חברת התוכנה הישראלית Log-On, ובאופן פורמלי החברה הוקמה ב-2003 בבוסטון, ארה"ב, אם כי החזיקה פעילות מינימלית בישראל במסגרת לוג-און.
הזווית הישראלית של החברה היא בדמות מייסדיה, חלק ממשקיעיה ומנהליה כיום. מאחורי הרעיון של גארדיום עומדים אמנון קינן, לשעבר סמנכ"ל באמדוקס, שהקים לאחרונה את חברת המידע הרפואי הילריום, וליאור טל, שהספיק לפרוש מהחברה ולהקים בשנים האחרונות שני סטארט-אפים בתחום האבטחה.
בלי כל קשר, הרכישה מתרחשת במקביל לכניסתה של גארדיום לפעילות בישראל באופן משמעותי יותר, עם מינוים לפני חודשיים, לראשונה, של מפיצים למוצרי החברה בשוק המקומי.
גארדיום, שמוצריה מיועדים לאבטח את בסיסי הנתונים של חברות המחשוב הגדולות, עבדה מאז יומה הראשון עם ענקיות מחשוב כגון IBM, מיקרוסופט, אורקל ו-SAP, והיה זה רק עניין של זמן עד שאחת מהן תחליט להשקיע כסף ברכישתה. גארדיום הכפילה מכירותיה מדי שנה בשנים האחרונות, וב-2008 נאמדו מכירותיה ב-40 מיליון דולר, והיא הייתה רווחית. כלומר, מכפיל המכירות שלה הוא 5-6. בחברה מועסקים 160 עובדים.
החברה החלה לפעול בארה"ב עם קבלת ההשקעה הראשונה, בהתאם למודל של המשקיעה המרכזית, קרן סידר, להעביר את החברה לבוסטון כך שתהיה קרובה ללקוחות הפוטנציאלים. בהמשך, ביצעה החברה מספר סבבי הגיוס מצומצמים יחסית, מה שתואם את האסטרטגיה של הקרנות הישראליות שהשקיעו בה - סידר וסטייג'-וואן של אדורם געש ויובל כהן.
את הדחיפה הראשונה המשמעותית קיבלה גארדיום מאמנון שוהם, שותף-מנהל בסידר, שיושב במשרדי הקרן בבוסטון והיה אחראי על הבאת האנשים הבולטים בחברה: המנכ"ל רם מצר, ישראלי תושב בוסטון, והסמנכ"ל הטכני ד"ר רון בן נתן, שנחשב למומחה באבטחת נתונים ואפליקציות, והיה אחראי על מימוש החזון של אבטחת המידע הרגיש בארגונים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.