הממשלה תאשר ביום ראשון את מינוי יהודה וינשטיין ליועמ"ש

שר המשפטים נאמן צפוי להעלות מחדש את נושא פיצול סמכויות היועמ"ש בחודש פברואר ■ באחרונה נעשו ניסיונות להפעיל לחצים על השרים להביא למינויה של דפנה ברק-ארז לתפקיד היועמ"ש, אך הדבר נטול סיכוי של ממש

הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון הקרוב את מינויו של עו"ד יהודה וינשטיין ליועץ המשפטי לממשלה. בכך מגיעה לסיומה הסאגה בהליך מינוי המחליף למני מזוז, הפורש מתפקידו בסוף חודש ינואר 2010.

וינשטיין ייכנס לתפקיד היועץ המשפטי במתכונת הנוכחית, אך יחד עם זאת, גורמים משפטיים בכירים אומרים כי שר המשפטים, יעקב נאמן, לא נטש את תוכניתו לחלוקת סמכויות היועץ המשפטי לממשלה ולמינוי תובע כללי בתחום הפלילי. במערכת הפוליטית מעריכים כי הדיון בנושא יעלה מחדש לאחר כניסתו של וינשטיין לתפקיד, בחודש פברואר.

באחרונה נעשו ניסיונות להפעיל לחצים על השרים כדי להביא למינויה של דפנה ברק-ארז לתפקיד היועמ"ש, אך הדבר נטול סיכוי של ממש.

וינשטיין, בן 65, מבכירי הפרקליטים הפליליים המתמחים בעבירות צווארון לבן, נחשב לפרקליט מוערך, שגויס פעם אחר פעם לחלץ שורת נבחרי ציבור מחקירות פליליות או מכתבי אישום.

הוא ייצג בעבר בתיקים מספר פוליטיקאים. לפני כשנה הצטרף לצוות ההגנה של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, בפרשות ראשונטורס וטלנסקי; כן הוא ייצג את השופט בדימוס דן כהן בפרשת השוחד בסימנס; ואת ד"ר ג'קי סרוב מבית-החולים איכילוב, שהורשע בקבלת שוחד מאסי אבוטבול; בעבר ייצג בין היתר את נשיא המדינה לשעבר, עזר ויצמן ז"ל, בפרשת סרוסי; את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפרשת הקבלן אבנר עמדי; את שר הפנים ויו"ר ש"ס לשעבר, אריה דרעי, בפרשת בר-און-חברון; את חברי הכנסת מש"ס, יאיר לוי ויאיר פרץ; ואת מנהל רשות המסים לשעבר, איתן רוב, בפרשת השחיתות ברשות המסים.