סטנלי גולד: "על ישראל להיזהר מלהפוך למדינה ש-20% מאוכלוסייתה אינה עובדת"

גולד, שהשתתף בפאנל "B2B - מנהיגים חדשנות לשינוי חברתי", אמר את הדברים בהתייחסו לקיצוץ הממשלתי בתקציבי החינוך, ולגידול הנמשך באוכלוסייה החרדית, שלדבריו אינה רוכשת את ההשכלה שתעזור לה להפוך לחלק מכוח העבודה

סטנלי גולד, נשיא ומנכ"ל שמרוק הולדינגס, שהשתתף בפאנל "B2B - מנהיגים חדשנות לשינוי חברתי", אמר כי ישראל צריכה להיזהר מלהפוך למדינה בה 20% מהאוכלוסייה אינה עובדת. דברים אלה נאמרו בהתייחסו לקיצוץ הממשלתי בתקציבי החינוך, ובהתייחסו לגידול הנמשך באוכלוסייה החרדית, שלדבריו אינה רוכשת את ההשכלה שתעזור לה להפוך לחלק מכוח העבודה.

עוד התריע גולד מהקיטוב בין יהדות ישראל ליהדות העולם. גולד, המשמש כיו"ר הפדרציה היהודית בלוס אנג'לס, אמר כי הוא מזהה בשנים האחרונות טרנד מסוכן: "אני נתקל ביותר ויותר צעירים ישראלים שחושבים שמי שלא עולה לארץ הוא לא באמת יהודי. מהצד השני, אני נתקל ביותר ויותר צעירים יהודים שמתחילים להתנכר לישראל. הדרך היחידה להילחם בניכור זה היא באמצעות קשר אישי. באמצעות מפגשים. בהבאת צעירים יהודים לביקורים בישראל. זה מה שאנחנו עושים".

גיל אילטוביץ, מנכ"ל קומפדיה, אמר בפאנל כי במהלך השנים למד כיצד לרתום את פעילות החברה לטובת העולם היהודי, "כיצד נוכל ליצור מצב בו ילדים יהודים מכל העולם משחקים ומתקשרים ביניהם".

גם נתן שרנסקי, יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית, דיבר על חזון של "כפר יהודי גלובלי". לדבריו, הסוכנות צריכה להוכיח שהיא "גוף שיכול ליצור כפר גלובלי יהודי מאוחד סביב ישראל גאה", כי ישראל צריכה קהילה יהודית עולמית חזקה, והקהילה היהודית העולמית צריכה ישראל חזקה.

יוסי רוזן, יו"ר בז"ן, סיפר על מעורבותו ב"שולחן עגול", הכולל נציגים של המגזר השלישי, המגזר העסקי והממשלה, שמטרתו לבחון כיצד ניתן להוביל שינוי, וכיצד יכולים עסקים לתרום לקהילה בדרך אפקטיבית. לדבריו, יש התייחסות צינית רבה לנושא של התרומה לקהילה. "עסקים רבים שתורמים רבות לקהילה, רוב הפעילות שלהם היא בכלל בחו"ל. הם לא צריכים את זה למטרת יח"צ. החברה לישראל, למשל". עוד אמר רוזן, כי אחת הבעיות בכניסה של עסקים לתחום של תרומה לקהילה היא היציאה של הממשלה מתחומים אלה. "אנחנו לוחצים על המדינה להבין שהעסקים באים להשלים אותה, ושלא תיסוג במקומות שאנחנו עוזרים".

סופי בלום, מנכ"ל פרוקטר אנד גמבל ישראל, שהנחתה את הדיון, ציינה כי יש לרתום את נושא החדשנות שישראל כה טובה בו גם לתחום זה. לדבריה, ישראל יכולה להיות מרכז חדשנות עולמי אך עליה להשקיע בחינוך. לדבריה, מדינת ישראל, חייבת ללמוד איך לרתום את היכולות האלו לטובת שינוי חברתי.

שאול זינגר, עיתונאי ומחבר הספר Israel - startup nation, הסביר כי הגורמים שגורמים לישראליים להיות חדשניים הם גם אלה שסייעו לה לצאת מהר, באופן יחסי, מהמשבר. לדבריו, החדשנות נלמדת עוד בצבא, "הניסיון הצבאי כולו מייצר חדשנות. זו הסיבה שאריק שמידט, מנכ"ל גוגל, אמר שהוא יעדיף ישראלי בן 25 שסיים צבא ואוניברסיטה, על פני מקביליו ממדינות אחרות". *