לבית המשפט המחוזי בתל-אביב הוגשה בקשה לאשר
תביעה ייצוגית בסכום המוערך ב-237 מיליון שקל נגד
רשות המסים, בטענה לגבייה בלתי חוקית של
מס רכישה בגין רכיב ה
מע"מ שמשלמים
רוכשי דירות.
לטענת התובעים, ליאת ויגאל אוזן, חוק מע"מ קובע כי אין להטיל מע"מ על מס הרכישה שמשלם הרוכש - ומכאן ניתן להסיק לגבי חוק מיסוי מקרקעין כי אין להטיל מס רכישה על רכיב המע"מ.
ואולם, לדבריהם, רשות המסים מתעלמת מחוק המע"מ ומחייבת תשלום של מס רכישה גם בגין רכיב המע"מ שמשלמים הרוכשים עבור הדירה שרכשו. לטענתם, מדובר בגבייה בלתי חוקית מבחינה משפטית, והמדיניות של חיוב הרוכשים בכפל מס היא בלתי סבירה באופן קיצוני.
התובעים מציינים כי כיום, לאחר העלאת שיעור המע"מ ל-16.5%, מדובר בתוספת של 0.825% למחיר הדירה.
בית המשפט מתבקש לחייב את רשות המסים להשיב לעשרות אלפי האנשים שרכשו בשנתיים האחרונות דירות וזכויות אחרות במקרקעין מעוסק מורשה (לרוב מדובר ברכישת דירה מקבלן או חברה קבלנית) את כספי מס הרכישה שגבתה מהם ביתר בגין רכיב המע"מ בעסקת הרכישה.
התובעים מבקשים, באמצעות משרדי עוה"ד שקל ושות' וי. אבירם ושות', להצהיר כי גביית מס רכישה בגין רכיב המע"מ היא גבייה בלתי חוקית ובלתי סבירה ולכן בטלה; ולאסור על רשות המסים להוסיף ולגבות מס רכישה בגין רכיב המע"מ.
טרם התקבלה תגובת רשות המסים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.