אג"ח כ"ד לביהמ"ש: מציעים לשנות את ההסדר באפריקה - יותר מזומן לקצרות

הנציגות הנפרדת של אג"ח כ"ד מבקשת מהשופטת ורדה אלשיך לדחות שוב את ההכרעה בעניין אפריקה ולמנות את השופט בדימוס אורי גורן כמגשר ■ "מתקיימים מגעים דחופים להסכמה למתווה החדש; הסיכוי לאישור גבוה"

יומיים בלבד לאחר שפרשו מחזיקי אג"ח כ"ד של אפריקה ישראל מהנציגות המשותפת לכלל מחזיקי האג"ח (למעט מחזיקי אג"ח ט') והקימו נציגות נפרדת, הם מבקשים היום (ה') משופטת בית המשפט המחוזי ורדה אלשיך לעכב את החלטתה בנושא חדלות הפירעון של אפריקה, כדי לספק לצדדים יותר זמן לנהל משא-ומתן. כמו כן מציעים מחזיקי אג"ח כ"ד, המיוצגים על-ידי עו"ד אופיר נאור, הצעה חלופית למתווה הסדר החוב שהושג עם המוסדיים.

ביום ראשון הקרוב אמורה אלשיך להכריע האם אפריקה ישראל היא חדלת פירעון או לא. להחלטה זו משמעות מהותית באשר להמשך דרכו של הסדר החוב, שכן אם אלשיך תקבע כי אפריקה אכן חדלת פירעון כפי שטוענת החברה - הרי שבקשתה לכינוס אסיפת מחזיקי אג"ח אחת תאושר, והדרך להסדר סלולה. במקרה אחר, מחזיקי אג"ח ט' ייצאו כשידם על העליונה ויצליחו לשבש את מתווה ההסדר אליו הגיעה אפריקה עם המוסדיים.

נציגות אג"ח כ"ד מבקשת מאלשיך לדחות את מועד קבלת החלטתה כדי למצות את המשא-ומתן בין הצדדים, ובנוסף היא מציעה למנות כמגשר את נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב בדימוס, השופט אורי גורן, כמגשר.

סדרת אג"ח כ"ד הונפקה באוקטובר 2007 לציבור, והיקפה 320 מיליון שקל. הקרן אמורה היתה להיפרע בשני תשלומים חצי-שנתיים שווים - ב-17 באפריל ובאוקטובר 2010. מדובר בסדרה הקצרה ביותר אחרי אג"ח ט', שהיתה אמורה להיפרע ב-10 בנובמבר - אך הקרן, כידוע, לא שולמה.

האג"ח הקצרות יקבלו יותר מזומן

מחזיקי אג"ח כ"ד מוחים גם הם על התשלום שהעביר לב לבייב לבנקים בסך של כמעט 700 מיליון שקל בימים האחרונים, וטוענים כי מדובר בהעדפת נושים. יצויין כי לבייב העביר את הכספים בגיל חובות החברה הפרטית שלו, ממורנד.

נציגות אג"ח כ"ד מתנגדת למתווה ההסדר של אפריקה עם המוסדיים ומציעה אלטרנטיבה משלה. היא לא מבקשת לשנות לחלוטין את מתווה ההסדר שהושג עם המוסדיים, אלא לערוך בו שינויים שיענו על הפערים בין האינטרסים של הסדרות הקצרות לאלה הארוכות.

הנציגות מציינת כי היא החלה במגעים "דחופים" לקבלת הסכמה למתווה החדש שהיא מציעה, ומדגישה כי "מהתגובות הראשוניות להסדר החלופי עולה כי הסיכוי לקבלת הסכמה לגביו גבוה".

בבסיס ההסדר החדש שמציעה נציגות אג"ח כ"ד עומדים העקרונות של ההסדר הישן שהושג בסוף אוקטובר: תשלום במזומן של 550 מיליון שקל עם אישור ההסדר, הנפקת אג"ח קצרות טווח לשנתיים בסך של מיליארד שקל ובריבית של 4.5%, הנפקת אג"ח ל-16 שנים בהיקף של 3.5 מיליארד שקל ובריבית של 7%, הנפקת מניות חדשות בהיקף של 1.4 מיליארד שקל והעברת מניות בחברות הבנות בהיקף 1.2 מיליארד שקל.

ואולם, נציגות אג"ח כ"ד מציעה לעשות הבחנה בין מחזיקי האג"ח הקצרות לארוכות, כך שמחזיקי האג"ח הקצרות יקבלו מרכיב גדול יותר מסך המזומן וכמות קטנה יותר של אג"ח. המשמעות: מחזיקי האג"ח הקצרות יקבלו יותר מזומן ויספגו פחות את הפגיעה מפריסת החובות, פגיעה שתוטל בעיקר על מחזיקי האג"ח הארוכות.