סכסוך עבודה בדיסקונט: התנגדות לשינוי ההסכם הקיבוצי

לא רק שוועד העובדים מתנגד להכנסת שינויים בהסכם, הוא אף דורש כי ציבור המנהלים בבנק יקבלו בחזרה את משכורת ה-13 שקוצצה להם בשנת 2009

כשבועיים אחרי שפורסם ב"גלובס" כי יחסי העבודה בבנק דיסקונט מתקרבים לנקודת רתיחה, הכריזה היום (ג') ההסתדרות על סכסוך עבודה רשמי בבנק. המשמעות היא כי 2,900 העובדים המועסקים במסגרת הסכם קיבוצי במעמד קבוע בבנק, יוכלו לנקוט בשיבושים עד לכדי שביתה, בתוך שבועיים.

סכסוך העבודה הוכרז יומיים בלבד לפני סיום תוקפו של ההסכם הקיבוצי בבנק. על פי ההסכם, שמוגדר למעשה כ"חוקת העבודה בבנק", כל עוד אין הסכמה בין ההנהלה לוועד העובדים על שינויים כאלה ואחרים בהסכם, תוקפו יוארך עד מארס 2011. כעת, הנהלת דיסקונט, בראשות המנכ"ל גיורא עופר והיו"ר הנכנס יוסי בכר, דורשים לבצע שינויים כדי להתאים את ההסכם "לצרכי הבנק העכשוויים והעתידיים".

לא רק שיו"ר הוועד, ריקי בכר, מתנגד להכנסת שינויים בהסכם, הוא אף דורש כי ציבור המנהלים בבנק יקבל בחזרה את משכורת ה-13 שקוצצה להם בשנת 2009. עוד דורש בכר קידום בדרגות לציבור הפקידים בבנק, כאשר משמעות הקידום היא תוספת שכר של כ-5%. הנהלת הבנק כבר הפרישה מראש סכום שיאפשר תשלום תוספות שכר בשיעור של כ-4.3% לכל עובד - אך לפי הערכות בכר לא יתפשר כאמור על פחות מ-5%. יצוין כי במקביל לסכסוך העבודה, בכר פועל מול משרד האוצר, לכך שהעובדים יורשו לרכוש חלק ממניות המדינה בדיסקונט, לאחר מכירתן למשקיע פרטי.

"הנהלת הבנק הציגה רווחי עתק לרבעון האחרון והיא שכחה כנראה שהעובדים הם חלק מההצלחה של הבנק", אמר היום בכר. "אנחנו ויתרנו על חמישה ימי חופשה בשל המשבר הכלכלי ומתוך אחריות כלפי הבנק. ככל הנראה, ההנהלה לא מבינה שרק בזכות העובדים היא הציגה הישגים כפי שהוצגו ברבעון השלישי", הוא הוסיף.

ציון שמע, ראש חטיבת עובדי הבנקים וחברות הביטוח בהסתדרות, ציין במכתבו למנכ"ל בנק דיסקונט כי: "אבקש לעשות כל שביכולתך על מנת להיכנס למשא ומתן אינטנסיבי עם נציגות העובדים כדי לקדם חתימה על הסכם". בהסתדרות טוענים כי הכרזת הסכסוך בעיתוי הנוכחי הייתה הכרח, שכן לאחר מו"מ של ארבעה חודשים הנהלת הבנק בחרה לנקוט ב"סחבת של ממש".

מבנק דיסקונט נמסר בתגובה: "הדרישות הנוכחיות של הוועד אינן מקובלות. אנו ממשיכים בדיונים כדי להגיע לפתרון הולם".