המענק למפעיל הרדיו הדיגיטלי ישולש - ויגדל ל-60 מיליון שקל

על-פי ההערכות, במכרז הנוכחי תוכל לקחת חלק גם בזק ■ ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "הנושא עדיין נמצא בבחינה, ולא נתקבלו עדיין החלטות אופרטיביות"

במשרד האוצר מתכננים להגדיל את המענק לפורס התשתיות לרדיו הדיגיטלי ליותר מ-60 מיליון שקל. זאת לאור כישלון המכרז הקודם. ל"גלובס" נודע, כי אפשרות אחרת שנשקלת היא לאפשר לבזק להשתתף במכרז, בניגוד לתנאי המכרז הקודם שנערך בשנה שעברה, אליו לא ניגש איש.

ביוני 2008 הוציאו משרד האוצר ומשרד התקשורת מכרז משותף להקמה ולהפעלה של שידורי רדיו דיגיטלי. הזיכיון שהוצע תקף ל-14 שנה, כאשר תקופת ההקמה אמורה הייתה לעמוד על שנתיים. המענק שהוצע עמד אז על 23 מליון שקל. אז הוחלט, על מנת להכניס שחקנים חדשים לשוק ולשמור כביכול על שוויוניות, שחברת בזק לא תוכל להשתתף במכרז.

לאחר שאף גוף לא ניגש למכרז, הוקמה ועדה משותפת של שני המשרדים כדי לבחון כיצד לשפרו. אחד הליקויים שעלו מתוך המכרז הוא שעלויות ההקמה גבוהות במיוחד, וכי יש צורך בתחנות רדיו רבות שיבקשו לקחת חלק ברדיו הדיגיטלי על מנת שעלות התשלום של כל תחנה תהיה סבירה.

ככל שעלות ההשתתפות של התחנות תהיה גדולה יותר, כך הרדיו הדיגיטלי לא יוכל להגשים את ייעודו ככזה שמאפשר למגוון קהלים לעלות על גלי האתר. מענק של 60 מיליון שקל יכול לכסות את ההפעלה של מרבית תקופת הזיכיון, לפחות ל-25 התחנות שיוכלו לעלות בשלב הראשון של הקמת התשתית.

כמו כן התבהר, כי השכירות של מתקני השידור שתצטרך כל חברה לשלם בתקופה הזיכיון שלה תהיה גבוהה, ולכן נמצא כי יש מקום לאפשר גם לבזק לקחת חלק במכרז הבא.

על-פי המתוכנן, אמורות לעלות על התשתית שתי התחנות הצבאיות, ארבע רשתות קול ישראל ותחנות אזוריות שיבקשו לעלות על התדר, שיהפוך אותן לכלל ארציות.

ממשרד האוצר נמסר: "משרדי האוצר והתקשורת בוחנים את נושא יישום פרויקט הרדיו הדיגיטלי בעתיד במגוון של כלים ואפשרויות. בשלב זה נערכת בחינה של התאמת השוק בישראל לרדיו הדיגיטלי".

ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "הנושא עדיין נמצא בבחינה ולא נתקבלו עדיין החלטות אופרטיביות".