מצלמות הפכו בשנים האחרונות ליותר ויותר דומות למחשבים מאשר להתקני הצילום שהכרנו מסוף המאה ה-19. כך שאין זה מפתיע שבין מרכיבי הצילום, התוכנה החכמה תופסת דגש מרכזי, בייחוד כשמדובר במצלמות לצרכים יותר מתקדמים.
המשמעות הפרקטית של חשיבות התוכנה בעולם הצילום, באה לידי ביטוי בעסקה שעתידה להיסגר בימים הקרובים, במסגרתה תתמזג חברת הסטארט-אפ Ioimage עם יצרנית הפתרונות לצילום וידיאו, DVtel, בעסקת מניות לפי שווי של 80 מיליון דולר לנרכשת.
הטכנולוגיה של Ioimage, שהוקמה לפני תשע שנים, היא אלגוריתם לניתוח תמונה, שמשולב במצלמות וידיאו המיועדות לאבטחה. בעל השליטה ומייסד החברה הוא רוני קז.
הוא ואביו, ישראל קז, מבעלי מכבי חיפה וקבוצת מאיר, שהיא בעלת מניות בהפניקס, השקיעו כ-20 מיליון דולר בחברה. היקף האקזיט משקף לקז החזר של פי 4 על ההשקעה, על הנייר כמובן, החזר מוצלח יחסית לחברות בתחום התוכנה.
DVTel היא חברה אמריקנית, אם כי רוב פעילותה מבוצעת בידי ישראלים. החברה היא בשליטת קרן הפרייבט אקוויטי SCP Partners, בה שותף הישראלי ירון איתן, שניהל את חברת ג'יאוטק, שקרסה בסוף שנות ה-90 לאחר שגייסה 800 מיליון דולר. גם שר הביטחון, אהוד ברק, היה שותף בה, אך עזב אותה ב-2007.
ל-DVTel יש חברה-בת בהרצליה, שמעסיקה 60 עובדים ומפתחת תוכנה וחלק מרכיבי הצילום אותם מספקת DVTel. זו הרכישה השלישית של DVtel בישראל, לאחר שקנתה ב-2005 את הסטארט-אפ Omnivee תמורת 6 מיליון דולר וכן ביצעה רכישה קטנה נוספת שלא פורסמה.
"עכשיו זו רכישה של חברה אמיתית, עם מכירות ולא רק טכנולוגיה", אמר היום ל"גלובס" אלי גורוביץ', נשיא DVTel. "החלטנו שמתאים לשדך בין החברות. זה משלים חור בפיתרון הכולל שלנו, שמסוגל לעשות אנליזות של וידיאו. עובדי Ioimage יעברו להרצליה ואנחנו מקווים להמשיך לגדול".
כרגע Ioimage מעסיקה 45 עובדים ולדברי גורוביץ', "סביר שרובם יעברו. הכוונה היא לא לחסוך עלויות, אלא להוסיף קו מוצרים".
זיהוי שינויים
Ioimage אינה החברה היחידה שפעילה בישראל בתחום של ניתוח וידיאו. חברה בולטת אחרת היא מנגו DSP, שהתמזגה עם Mate לפני כשנתיים. גורוביץ' טוען כי DVTel עשתה בדיקות נאותות להרבה חברות מתוך 20 כאלו שיש בתחום בעולם, ולדבריו "מביניהן Ioimage היא הכי מתקדמת וגדולה". ב-DVTel מינו לאחרונה את יגאל דביר, לשעבר הסמנכ"ל הטכנולוגי של נייס, למנכ"ל החברה-הבת בישראל.
רוני קז, שמכהן כנשיא Ioimage, מתכוון להמשיך ללוות את החברה. "רוב המערכות היום מכוילות לאתר עצמים שזזים במהירות מסוימת, ולהבדיל בינם לבין עצמים שאינם זזים", הוא הסביר בעבר את הטכנולוגיה, "אבל החודרים כבר מכירים את המערכות ויודעים לזוז לאט. המערכת שלנו אינה מחפשת מהירות, אלא שינוי ובוחנת אותו לפי אלפי תמונות, שנלקחות בקצב של תמונה בחלקיק שנייה.
"זה גם האופן שבו המוח מזהה תנועה. ברגע שהמערכת מזהה שגוף חשוד ביצע שינוי, היא מתבייתת עליו וממשיכה לעקוב, תוך שהיא מתריעה למוקדי הבקרה".
"זו אחל'ה הצעה", הוא הסביר היום ל"גלובס" את הסיבה למכירה, "אני מאמין באסטרטגיה של DVTel והטיימינג הוא טוב. אנחנו צריכים לקפוץ מדרגה באסטרטגיה. עד היום המוצרים שלנו היו רכיב קטן בפיתרון של מצלמות האבטחה. עכשיו אנחנו יכולים להפוך לחלק יותר מרכזי מהפתרון כולו".
לדבריו, ההשלמה בין החברות היא גם ברמת הפריסה הגיאוגראפית, כאשר Ioimage חזקה יחסית בסין ו-DVTel בשאר העולם. שתי החברות מוכרות בהיקפים של עשרות מיליוני דולרים בשנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.