הבנק המרכזי של ארה"ב, הפדרל ריזרב, רשם רווח שיא ב-2009 והוא ישיב 45 מיליארד דולר למשרד האוצר לאחר שמאמציו לתמוך בכלכלה יצרו רווח לא צפוי לממשל, כך דיווח אתמול (ב') העיתון "וושינגטון פוסט".
העיתון חישב את הנתון הזה על בסיס מידע המצוי במסמכים של הממשל וה'פד'. ב"פוסט" ציינו כי 45 מיליארד הדולר הם הרווח הגבוה ביותר של ה'פד' ב-96 שנות קיומו.
ה'פד' מממן את עצמו באמצעות פעילויותיו. במקרה שהוא רושם רווחים, הוא משיב אותם למשרד האוצר. הסכום הגבוה ביותר שהשיב ה'פד' עד כה למשרד האוצר היה 34.6 מיליארד דולר ב-2007. לפי ה"וושינגטון פוסט", החלק הארי מרווחי ה'פד' בא מרכישות האג"ח האגרסיביות, שנועדו להוריד את הריבית ולהמריץ את הצמיחה.
לפי המידע שבידי העיתון, בסוף 2009 החזיק ה'פד' אג"ח ממשלתיות וניירות ערך מבוססי משכנתאות בשווי כולל של 1.8 טריליון דולר, לעומת 497 מיליארד דולר בשנה הקודמת. מרבית רווחי ה'פד' באו מהכנסות הריבית שהניבו מכשירי השקעה אלה.
כמו כן, עשה ה'פד' רווחים מהלוואות החירום שהעניק ומתוכניות מיוחדות לעידוד הענקת אשראי. אף על פי שה'פד' דיווח על צניחה של מיליארדי דולרים בשווי ההלוואות שהעניק כסיוע חירום לבנק ההשקעות בר סטרנס ולחברת הביטוח AIG, קיבל ה'פד' ב-2009 תשלומי ריבית בסך 4.7 מיליארד דולר בגין הלוואות אלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.