הדולר עלה ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.704 שקלים

גלובס tv הירידות בשווקים והחדשות השליליות מסין ויוון עומדות מאחורי התחזקותו של המטבע האמריקני בעולם ■ מתחילת דצמבר התחזק הדולר ב-6.6% מול האירו, אך נחלש בכ-2% מול השקל

הדולר התחזק גם היום ועלה ב-0.37% לשער יציג של 3.704 שקלים, על רקע התחזקותו בשוק המט"ח העולמי שמלווה בירידות בשוקי המניות ובמחיר הנפט. באיזור שער 3.69 שקלים התערב הבוקר בנק ישראל ורכש כמה עשרות מיליוני דולרים. בינתיים, סוחרים בחו"ל מעריכים כי הדולר עשוי להמשיך להתחזק מול האירו, לאחר שהצמד פרץ נקודה טכנית משמעותית.

האירו השיל 0.82% מערכו לשער יציג של 5.237 שקלים. בזירת המט"ח העולמית ניתן להבחין בלחץ מכירה של האירו כנגד הדולר, זאת לאחר שנפל המטבע האירופי אל מתחת לרמת ה-1.425 ד', דבר אשר גרר אחריו הוראות למכירה אוטומטית של האירו שאף נגע ברמת ה-1.4180 ד'.

הסיבה להתחזקות הדולר טמונה, כאמור, בהיחלשות שוקי המניות. הבורסות במזרח נסחרו בירידות של עד 1.2% בהובלת מדד שנחאי, כאשר החוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית הצפויה היום במסחר בניו יורק, לאחר שאמש וול סטריט טיפסה לשיא של 15 חודשים.

סין היא זו שמרעידה את השווקים היום. בכיר בממשל הסיני אמר אמש כי על הממשל להמשיך לרסן את קצב מתן האשראי במדינה, לאחר שבשנה החולפת חילקו הבנקים הלוואות חדשות בהיקף של 1.4 טריליון דולר. בממשל הסיני חוששים מהיווצרות בועות בעקבות הזינוק בבורסה ובמחירי הנדל"ן בשנה האחרונה, ומבקשים כעת לצנן את הכלכלה. המפקח על הבנקים בסין אמר אמש כי חלק מהבנקים התבקשו להפחית את מתן האשראי.

אם לא היה די בחדשות השליליות מסין, גם יוון יצקה עוד שמן למדורה ותורמת להתחזקות הדולר. בשוק העולמי התחדשו החששות שמא יוון, חברה בגוש האירו, לא תוכל לעמוד בגירעון התקציבי שלה. סוכנויות הידיעות מצטטות סוחרים הטוענים כי הצמד אירו-דולר עלול לרדת מתחת ל-1.4 ד' לאירו, כאשר הם מציינים כי הצמד חצה מטה את רמת הממוצע נע 200 ב-1.429 ד' לאירו, מהלך שמבחינה טכנית עשוי לאותת על המשך התחזקות הדולר מול האירו.

"המהלך של האירו-דולר מתחת לממוצע נע 200 הניע משקיעים רבים למכור אירו ולקנות דולרים", מסרו סוחרים לסוכנות רויטרס. "הצמד שבר את רמת ה-1.422 ד' לאירו ופקודות מכירה רבות נכנסו לפעולה".

מתחילת דצמבר התחזק הדולר מול האירו ב-6.6%, אולם בישראל הוא דווקא נחלש באותה תקופה בכמעט 2%, למרות שבנק ישראל התערב בשוק ורכש יותר ממיליארד דולר. סוחרים בשוק מסרו ל"גלובס", כי גופים מקומיים הם אלה שמוכרים דולרים ומכבידים על הדולר להתרומם עוד יותר, בעוד שבנקים זרים קונים ברובם דולרים בהתאם למגמה בעולם.

[לאתר המט"ח]