בעלי מניות המיעוט ב-yes: שרוכשי מניות אלוביץ' יקנו אותנו

בעלי מניות המיעוט בחברת הלוויין פנו לרשות ההגבלים מחשש שאלוביץ' ייצא מ-yes והם יישארו תקועים

רשות ההגבלים העסקיים קיבלה פניות מבעלי מניות מיעוט ב-yes, לחייב את שאול אלוביץ' להציע גם את מניותיהם למכירה במסגרת מכירת מניותיו ב-yes.

על בזק לנאסר להגדיל את אחזקותיה ב-yes, ולכן אלוביץ', שרכש את בזק, מחויב למכור את אחזקותיו בחברה.

בעלי המניות הקטנים ב-yes הם לידן, גילת, פולאר ויואב חרל"פ (שרכש 2.5% ממניות yes מידי פולאר). יחד אחזקותיהם מהוות 17.6% מהמניות ב-yes, וכולם מעוניינים לצאת מההשקעה שלהם בחברה. בעלי המניות הקטנים ב-yes ציפו שבזק תשתלט עליה ואז יוכלו למכור לה את אחזקותיהם. אולם העובדה שנאסר על החברה להגדיל את חלקה הותירה אותם ללא יכולת למימוש האחזקות. כאמור, אלוביץ' נאלץ כעת למכור את מניותיו על רקע רכישת השליטה בבזק, ובעלי המניות חוששים ממצב שבו הם שוב ייתקעו בלי יכולת לצאת מ-yes.

עוד נודע כי אלוביץ' ובעלי השליטה בבזק, קבוצת אייפקס-סבן-ארקין, נתנו לרשות ההגבלים העסקיים ארכה על מנת שתשלים את בדיקתה ואת גיבוש התנאים לרכישת השליטה בבזק. הבדיקה של הרשות תימשך עוד כמה שבועות בשל מידע המגיע אליה בנושא שווקים מסוימים שעלולים להיות מושפעים כתוצאה מהעסקה. כך למשל, כבר עכשיו ברור כי הרשות תצטרך לגבש צעדים לטיפול בשוק המרכזיות הארגוניות, שבו לבזק בינלאומי יש נוכחות דומיננטית עם המותג LG ולאלוביץ' יש דומיננטיות עם המותג של פנסוניק.

מדובר בשוק שעובר שינויים משמעותיים לנוכח כניסת מרכזיות ה-IP, והמיזוג עשוי ליצור כוח שוק מאוד משמעותי לקבוצת בזק ויורוקום. סוגיה נוספת שבה דנים ברשות ההגבלים עוסקת בהבטחת שיווק הטלפונים הסלולריים של נוקיה על ידי נוקיה. הבעיה היא כי שוק עלול לנטות לטובת פלאפון מקבוצת בזק. יורוקום-נוקיה מחזיקה בין 40 ל-50% מהשוק בישראל, ולכן ברשות רוצים להבטיח שהתנאים המסחריים לכלל השוק יהיו זהים.