"הקשחת תנאי המימון של קבוצות רכישה עשויה להביא לעלייה של כ-1,100 שקל בהחזר המשכנתא החודשי או 13,440 אלף שקל לשנה על דירה שעלותה 2 מיליון שקל והמשכנתא שנלקחה בגינה עמדה על 1.4 מיליון שקל (מימון של 70%) ואשר על פי הדרישות החדשות יעלו עלויות המימון הבנקאי בה ל-100% לעומת 35%. משקיעים שמחפשים תשואה שוטפת ייצאו משוק הנדל"ן למגורים, וחלק מהכסף יוסט לבורסה. תתכוננו לבועה הבאה - במניות המניבות". כך אומר היום האנליסט, טרנס קלינגמן, ממיטב ברוקראז'.
קלינגמן מציין כי כבר כתב על מאמצי הממשלה להגדיל את התחלות הבנייה, תוך הפשרה מואצת של קרקעות, במטרה להוריד את מחירי הנדל"ן למגורים. כעת נראה שהממשלה תקבל עזרה מבנק ישראל. מאחר ולפי הפרסומים בעיתונות, בנק ישראל מתכוון להקשיח את התנאים בגין מימון משכנתאות של קבוצות רכישה. צעד זה אמור לייקר את עלות המשכנתא, ולגרום לירידה בביקושים, לצד המאמץ של משרד השיכון לגרום לעליה בהיצעים.
לדעת מיטב, חלק לא מבוטל מהקונים בקבוצות הרכישה לא מתכוונים לגור בדירות, אלא להשכיר אותם במטרה להבטיח לעצמם תשואה שוטפת נאה על הכסף או למכור את הדירה ברווח. מסיבה זו, הקשחת התנאים ע"י בנק ישראל מורידה את הכדאיות בהשקעה בנדל"ן למגורים (דרך קבוצות רכישה) עקב העלייה הצפויה בעלות המינוף.
עם זאת, חשוב לזכור שעצם הבעיה של סביבת ריבית חריגה ונמוכה, לא נעלמה וציבור המשקיעים ימשיך לתור אחר אלטרנטיבות מניבות אחרות, דבר שעשוי לספק עדנה דווקא לחברות עם פוטנציאל לחלוקת דיבידנד מוגבר, דוגמת חברות הטלקום, בנקים וחברות ביטוח מסויימות, שצפויים לחדש את תזרים הדיבידנד כבר השנה (כגון בינלאומי, מזרחי, לאומי, מגדל ביטוח, הראל ומנורה). בסביבת ריבית חריגה ונמוכה, ברגע שמצליחים למגר בועה אחת (לדוגמה בנדל"ן) בועה אחרת תתנפח במקומה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.