ההסתדרות והנהלת מפעל "מילוז" שבנהריה, הגיעו אחר הצהריים (ה') להסכמה לפיה יבוטלו לפי שעה פיטוריהם של 37 מעובדי המפעל. ההסכמה הושגה במהלך דיון שהתקיים בשעות הצהריים בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, בבקשתה של ההסתדרות להוציא צו מניעה נגד ה
פיטורים.
בית הדין קבע מסגרת של שבוע למו"מ בין הצדדים בגין רצונה של ההנהלה ליישם תוכנית התייעלות במפעל, כאשר אם בתום השבוע לא תגובש הסכמה יחזרו הצדדים לבית הדין. עוד נקבע כי ההנהלה לא תורשה להוציא סחורה משערי המפעל ללא פיקוח של נציגי ועד העובדים, וזאת לאור החשש של העובדים כי הנהלת המפעל מעוניינת "לרוקן" את המפעל כדי להביא בסופו של דבר למכירתו.
מילוז הוא מפעל ותיק לייצור רסק עקביות תחת המותג "טל", והוא נמצא בבעלות יעקב צ'אסקלה ומשה אורבך. לאחרונה דרשה מהשניים הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, למכור את המפעל משום שהם הבעלים של פריניר - חברה העוסקת גם היא בתחום רסק העגביות. קן סברה כי בעלות אחת לשני המפעלים היחידים כמעט בתחום, מהווה פגיעה בתחרות. עם זאת, בהסתדרות טענו כי גם אם רוצים למכור את המפעל אין שום סיבה לפטר עובדים, בטח שלא באופן חד צדדי - המנוגד להסכמים הקיבוציים במפעל. בהנהלת המפעל טענו מנגד כי פיטורי העובדים נעשו כחלק מתוכנית התייעלות, שהיא כורח המציאות לאור מצבו של המפעל.
היום התברר שהבנקים ביקשו לאחרונה לצמצם את האשראי הניתן למפעל. עובדה זו התגלתה במסגרת תביעה שהגישה היום חברת פז לבית משפט השלום בנתניה נגד מילוז, תביעה בסך 600 אלף שקל. פז טוענת כי בניגוד למה שהוצג לה, מילוז נמצאת בקשיים כספיים ומסיבה זו לא עמדה בתשלומים לפז, בגין אספקת סולר ומזוט למפעל.
יצוין כי במפעל מילוז מועסקים כיום כ-100 עובדים קבועים המאוגדים בהסתדרות, לצד כ-400 עובדים המוגדרים "עונתיים", להם אין כל הגנה מפני פיטורים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.