בנק ישראל ממליץ לבורסה לפתח מסחר בחוזי ריבית המבוססים על ריביות התלבור. "ועדת ריבית התלבור" של בנק ישראל הודיעה היום כי להערכתה הבשילו התנאים להשקת חוזים סחירים המבוססים על ריביות התלבור, כפי שמקובל בשוקי ההון של מדינות מפותחות. כמו כן יכולים הבנקים המסחריים להתחיל ולהציע ללקוחות פיקדונות ומוצרים מובנים המבוססים על ריבית התלבור.
במקביל, מחודש יוני הקרוב יתאפשר לבצע עסקאות החלף יומיות בין הריבית ליום עסקים אחד לבין הריבית לשלושה חודשים ( Overnight Index Swap), זאת בנוסף על העסקאות מסוג פורוורד והחלף (FRA ו-IRS) הקיימות כיום. הבנקים התחייבו לבנק ישראל לבצע עסקאות אלו, כל אימת שיידרשו לכך, על בסיס שיעורי הריביות שהם מצטטים.
"מחויבות זו תסייע ליצור בישראל שוק פיננסי חדש, שיאפשר לחברות העסקיות, ניהול יעיל יותר של סיכוני הריבית", אומרים בבנק ישראל.
הריביות המצוטטות יושפעו מהריביות הקצרות, מהציפיות להתפתחותן ומפרמיות הנזילות. סיכוני האשראי לא יתומחרו בריביות המצוטטות, שעל פיהן נקבעת ריבית התלבור. עם זאת, ריבית התלבור תוכל לשמש במסגרת זו סמן לריביות בשוק הפיקדונות וההלוואות - ריביות הכוללות פרמיות המתאימות לסיכוני האשראי הספציפיים.
ריבית התלבור, הריבית להלוואות בין בנקאיות בתל אביב (Tel Aviv Inter Bank Offered Rate) היא הגרסה הישראלית לריבית הליבור (LIBOR), המשמשת כנכס הבסיס לשוק החוזים העתידיים על הריבית בעולם.
"ועדת ריבית התלבור" שייסד בנק ישראל בשנת 2006 מורכבת מנציגי בנק ישראל, "פורקס ישראל" והבורסה לניירות הערך. הועדה קובעת את ההגדרות וההנחיות לציטוטים, את רשימת הבנקים המצטטים ואת הכללים לחישוב ופרסום של שיעורי ריבית התלבור המבוססים על ציטוטים אלו. כמו כן קובעת הוועדה מסגרת של מחויבויות לביצוע עסקאות על בסיס ציטוטי הבנקים המשמשים לקביעתה של ריבית התלבור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.