צעדת שליט; הסתיימו עומסי התנועה הכבדים באיילון דרום

(עדכון) - לאחר העומס בכביש החוף הבוקר, הצעדה הגיעה אחר הצהריים לת"א, עד למחלף ההלכה בנתיבי איילון ■ לפי ההערכות המשטרה כ-4,000 בני אדם השתתפו היום בצעדה ■ מחר תתקדם הצעדה לעיריית ת"א

הצעדה לשחרור החייל החטוף גלעד שליט הגיעה היום (א') למרכז הארץ - וגרמה לעומסי תנועה כבדים. הבוקר דווח על פקק בכביש החוף ממחלף שפיים לכיוון מחלף גלילות. בגלי צה"ל דווח, כי בשעה 16:00 חודשה הצעדה ממחלף הסירה לכיוון נתיבי איילון, והצועדים עושים דרכם לכיוון מחלף ההלכה.

באתר נתיבי איילון נכתב, כי שני הנתיבים הימניים באיילון דרום ייסגרו לתנועה בשעות 16:00-20:00, בקטע שבין מחלף גלילות למחלף ההלכה, על מנת לאפשר את קיום הצעדה. כמו כן, המשטרה סגרה חלק מכביש החוף באזור מחלף גלילות.

לקראת הערב הסתיימו עומסי התנועה הכבדים, שצפויים להתחדש מחר. לפי ההערכות המשטרה כ-4,000 בני אדם השתתפו היום בצעדה.

מחר (ב'), תחל הצעדה בשעה 7:30 מצומת גלילות לכיוון עיריית ת"א, דרך הרחובות אבן גבירול ופנקס. אחר הצהריים לא תתקיים צעידה.

צה"ל החליט: חיילים לא יצעדו

אם כן, הצעדה הגיעה היום למרכז הארץ, אך בין הצועדים לא צפויים להיות חבריו של גלעד בצה"ל, כך החליטו "גורמים בכירים בצבא".

חיילים רבים, ובהם גם המשרתים בחיל השריון שבו שירת גלעד, פנו בימים האחרונים למפקדיהם בבקשה לקחת חלק בצעדה, אך נענו בשלילה. מדובר ביחידות שלמות כולל מפקדיהן ואפילו חיילים בחופשה - אך לגבי כולם התקבלה החלטה עקרונית לפיה חיילים לא ייקחו חלק במפגן שמטרתו להפעיל לחץ על הממשלה.

"הצעדה קוראת להחזיר את גלעד בכל מחיר, והצבא לא יכול להיות שותף לה", אמר גורם בכיר בצבא לעיתון "ידיעות אחרונות". "הלב והבטן של המפקדים והחיילים עם הצועדים, והרצון לראות את שליט בבית גבוה - גם בגלל שהוא אחד משלנו וגם בגלל המחויבות שלנו להחזיר אותו - אבל הראש מחייב אותנו לשמור על מקומו של הצבא בתוך המדינה, ולהימנע מהפעלת מנופי לחץ מצד קצינים וחיילים על מקבלי ההחלטות".

"הצעדה היא לא אקט פוליטי"

על פי עמדת צה"ל, ההשתתפות אסורה גם על חיילים בחופשה, וגם על חיילים בשירות למרות שאינם לובשים מדים. "ההזדהות של צה"ל, מפקדיו וחייליו עם משפחת שליט היא גבוהה והציפייה לחזרתו גבוהה אף היא", נמסר בתגובה מדובר צה"ל. "יחד עם זאת, פקודות הצבא אינן מתירות ליטול חלק בכל הפגנה וכן בכל תהלוכה או מצעד, הנערכים על ידי רשות שאינה צבאית. מכאן שחיילי צה"ל אינם מורשים ליטול חלק בצעדה האמורה".

חברת כנסת שלא מסכימה עם הגישה הזו היא מירי רגב מהליכוד, שפנתה לשר הביטחון אהוד ברק בבקשה שיתערב בנושא. "אני מצפה שצה"ל, על מפקדיו וחייליו, יהיו הראשונים שיצעדו ויתמכו במשפחת שליט", אמרה ח"כ רגב. הצעדה היא לא אקט פוליטי - אלא מביעה את מחויבותנו המוסרית כחברה לחייליה".