לאן ייסעו כל מאוכזבי טורקיה? 10 היעדים החמים של הקיץ

לפחות בכל מה שנוגע לתייר הישראלי, טורקיה כבר לא בתמונה ■ 200 אלף ישראלים שטסים כל שנה בקיץ לאתרי הנופש הטורקיים ימצאו השנה פתרון אחר ■ איזו מדינה עומדת בראש רשימת האתרים הפופולריים, ומי זכתה מההפקר הטורקי?

כמיליון ומאה ישראלים עוזבים את מדינת ישראל במהלך הקיץ ויוצאים בחיפוש אחר הנופש או הטיול המושלם. יולי ואוגוסט הם שני חודשים שבהם נתב"ג מתמלא עד אפס מקום במשפחות שמפלסות את דרכן בצפיפות הגדולה לעבר המטוס שבקצה המסדרון. לאן המטוסים לוקחים אותנו הישראלים?

כמעט לכל מקום - מדרום אפריקה ועד סקנדינביה, מצ'ילה ועד אוסטרליה - אין כמעט מקום בו כף רגלו של התייר הישראלי לא דרכה. מבין מאות היעדים ישנם כמובן כמה פופולריים במיוחד, ובאופן מסורתי הישראלים ממשיכים לפקוד אותם שוב ושוב. אבל הקיץ הזה יוצא דופן, ונראה כי שינוי משמעותי מתרחש בענף תיירות החוץ.

אבי נחום, מנכ"ל כספי תעופה, מציין כי "השנה רוב ההזמנות לנסיעות לחו"ל התנקזו לחודש אוגוסט בגלל משחקי המונדיאל".

אך השינוי המשמעותי ביותר ביחס לשנים קודמות הוא שכ-200 אלף ישראלים ישנו את יעד הטיסה המסורתי שלהם הקיץ, ומדינות שבדרך-כלל זכו לפחות מטיילים ישראלים יזכו הקיץ להרבה יותר. את השינוי הזה אפשר להגדיר בעיקר במילה אחת: טורקיה.

בדקנו בשבילכם מהם 10 היעדים הפופולריים ביותר הקיץ, התוצאות לפניכם:

1) ארה"ב - האחות הגדולה מובילה את רשימת היעדים הפופולריים, אחרי שטורקיה ירדה ממעמדה ונעלמה מהרשימה. רונן קרסו, סמנכ"ל שיוון באיסתא, סיפר לחדשות 2 באינטרנט כי למרות המרחק והמחיר הגבוה, רוב התיירים הישראלים יעדיפו לבלות את חופשת הקיץ שלהם מעבר לאוקיאנוס האטלנטי, גם במחיר של 1,400 דולר לכרטיס טיסה.

2) יוון, קפריסין והאיים - יעד הנופש האולטימטיבי, הלא הוא טורקיה, יעביר הקיץ את התואר המכובד לשכנה - יוון. רודוס, קוס וסנטוריני מככבים ברשימת האיים המבוקשים ביותר ועושים ככל שביכולתם כדי להחליף את אנטליה, קמר ומרמריס. "בעלי העסקים באיים היווניים מתחילים להתאים את עצמם ל'מודל טורקיה'", אומרת אביבה חביב, מנהלת שיווק של "קווי חופשה". "זה מתאים מאוד לקהל הישראלי, והיוונים מנסים לתת מענה לנושא של משפחות - לא רק ביוון, אלא גם בקפריסין". מחיר ממוצע לחבילת נופש ביוון או באיים ינוע סביב 450 דולר.

3) צרפת ואיטליה - שתי הארצות האירופאיות הקלאסיות היו מאז ומתמיד יעד מבוקש לתייר הישראלי. "הצרפתים בחופשה, צרפת מתרוקנת - והישראלים מגיעים", אומר אריאל אטיאס, מנכ"ל וואלה טורס. רונן קרסו מוסיף כי ריבוי האתרים האטרקטיביים באיטליה הופך גם אותה לאחד היעדים האהודים ביותר על התייר הישראלי. על טיסה לאיטליה תשלמו הקיץ כ-400נ דולר. כדי להגיע לצרפת המחיר יטפס ל-600 דולר.

4) ספרד - ברצלונה, ברצלונה. בזכות הפנינה הקטלונית הזו, ספרד נמצאת גם היא בראש סדר העדיפויות. יחד עם מדריד, קוסטה דל-סול וקסטה ברווה, ברצלונה תמשוך אלפי תיירים ישראלים גם הקיץ, ומחיר הטיסה יעמוד בממוצע על 400 דולר.

5) גרמניה - "התחרות בשוק הטיסות וכניסתה של חברת תעופה נוספת - אייר ברלין - מוזילות במקצת את מחירי הטיסות והופכת את גרמניה לרלוונטית מאוד לישראלים", מסביר אטיאס. ברלין עצמה הפכה ליעד מבוקש ביותר בשנים האחרונות, וגם השנה ממשיך לעלות מעמדה של הבירה הגרמנית בקרב שוחרי התרבות הישראלית. כמו טיסות לאיטליה וספרד, גם לגרמניה יעלה כרטיס טיסה כ-400 דולר.

6) הולנד - ארץ המישורים הגדולים והירוקים היתה עד לא מזמן בעיקר מקום לטיולים בטבע ובכפרים ציוריים. אך בשנים האחרונות "כל הנושא של כפרי נופש הולך ותופש תאוצה, ויש לא מעט כאלה גם במערב אירופה". מסבירה חביב. "בהולנד, למשל, נמצאים אתרי נופש במרחקים קצרים מאוד לאטרקציות התיירותיות שמציעה המדינה". לא רק הגיאוגרפיה משחקת תפקיד, אלא גם הירידה המשמעותית בערך היורו היא גורם מעודד נוסף ליציאה לחופשה משפחתית דווקא במערב אירופה. מחיר הטיסה להולנד יעמוד הקיץ על כ-600 דולר.

7) אנגליה - לונדון עדיין מחכה לישראלים, והיא מרכז המשיכה בממלכה הבריטית. המשבר הכלכלי, שהיכה במדינה בעוצמה והביא להתמתנות מחירים, הביא גם עוד ישראלים לארמון בקינגהאם ולכיכר פיקדילי. הכרטיס לאנגליה הוא מהיקרים ביעדים האירופאיים ויעמוד הקיץ על 600-700 דולר.

8) תאילנד - המהומות האלימות בבנקוק הרתיעו את התיירים לתקופה מסוימת, אך לא נראה כי הישראלים נבהלים בקלות. מהרגע שנרגעו הרוחות במרכז הבירה, הישראלים חזרו למלא את המטוסים שטסים מזרחה, ועל-פי קרסו, נראה כי הקיץ "המצב לגמרי יחזור לקדמותו". בחודשים יולי ואוגוסט כרטיס טיסה סדירה לתאילנד יעלה 1,400 דולר.

9) בולגריה - בורגס, סופיה ווורונה הן כבר לא שמות חדשים במפת תיירות החוץ הישראלית וממשיכות למשוך אליהן אלפי ישראלים. גם במקרה של בולגריה, טורקיה תרמה לא מעט תיירים ישראלים לאתרי הנופש של המדינה הבלקנית, שמציעים בתי-מלון איכותיים, חוף ים וכמובן - קזינו. חבילת נופש של סוף שבוע ארוך בבולגריה תעלה 400 דולר.

10) צ'כיה והונגריה - שתי הבירות המזרח אירופאיות - פראג ובודפשט - מהוות מוקד משיכה בעיקר לזוגות ופחות למשפחות. למרות הפופולריות הרבה שלהן במהלך השנה - בחודשי הקיץ, בהם התייר הישראלי מגיע בדרך-כלל עם כל המשפחה, פראג ובודפשט סוגרות את רשימת היעדים. כמו הנופש בבולגריה, גם בצ'כיה והונגריה המחיר לחבילת נופש ינוע סביב 400 דולר.