בנק ישראל שוב התערב במסחר במט"ח: הבנק רכש, לפי הערכות בשוק, כ-10 מיליון דולר בשער 3.795 שקלים לדולר. סוחרים בשוק מסרו ל"גלובס" כי מדובר אמנם בסכום מזערי אבל יש כאן איתות של פישר לשוק שהבנק מוכן להגן על השער.
שערו היציג של הדולר נקבע ללא שינוי ב-3.085 שקלים, לאחר שמוקדם יותר היום הוא ירד מתחת לרף פסיכולוגי זה. זאת, לאחר הנפילה של 1.5% שרשם אתמול בעקבות העלאת הריבית המפתיעה של בנק ישראל. האירו היציג, לעומת זאת, ירד ב-0.2% ל-4.947 שקלים. בעולם נסחר האירו ביציבות סביב רמה של 1.299 דולרים לאירו.
זוהי ההתערבות הראשונה של בנק ישראל בשוק המט"ח מאז חודש מאי. בחודש יוני לא רכש הבנק דולרים כלל וכלל, לאחר שבמאי הוא קנה 625 מיליון דולר.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי, דש ברוקראז', מציין כי "התגובה הטבעית לעלייה בריבית של בנק ישראל הייתה התחזקותו של השקל, כשגם במבט רחב יותר ניכרת בתקופה האחרונה מגמה של היחלשותן של הכוחות הפועלים להתחזקותו של השקל. היצוא הישראלי קטן ביחס ליבוא, מה שמתבטא בהקטנת העודף בחשבון הסחורות ובחשבון השוטף. השקעות ישירות של משקיעי חו"ל בישראל השנה נמוכות מהשקעות ישירות של ישראלים בחו"ל, לראשונה בחמש השנים האחרונות.
"לעומת זאת, מה שתומך בשער השקל הינן השקעות פיננסיות של הזרים בשוק הישראלי שגדלו בשיעור ניכר השנה. הצרה היא שהשקעות הללו מתבצעות במכשירים פיננסים לטווח קצר, בעיקר במק"מ של בנק ישראל. אשר גדלו במהירות ליותר מרבע מהשוק. ההשקעות הללו הן בעלות אופי קצר טווח. במידה והנסיבות ישתנו, הכסף של זרים עלול לברוח מישראל במהירות. אם זה יקרה, ולאור העובדה שהשקל מקבל תמיכה קטנה יותר מגורמים אחרים, המטבע הישראלי עלול לעבור פיחות חד, במיוחד אם הריבית של בנק ישראל תעלה באיטיות והדרגה".
ברקליס: הראלי בדולר הסתיים
בברקליס קפיטל מאמינים היום כי לא רק שהראלי האחרון בדולר-שקל הסתיים, הוא כנראה כבר התהפך למגמת ירידה, כך עולה מסקירה שהוציא הבנק והגיעה לידי "גלובס". על פי כלכלני ברקליס, שבירת התמיכה בצמד המטבעות מאותתת בחוזקה על סיומו של הראלי.
בעולם נסחר הדולר בהיחלשות מול המטבעות המובילים, זאת פרט ל'אוזי', המטבע האוסטרלי, אשר נחלש כנגדו בכ-0.6% לרמה של 0.8959 דולר אמריקני לדולר אוסטרלי, וזאת על רקע ההערכות כי הבנק המרכזי ביבשת לא יעלה שוב את הריבית העומדת על 4.5%. נזכיר כי האוזי הוא מטבע מועדף בעסקאות הנפוצות של קרי טרייד.
בזירת המאקרו העולמית, אתמול עלתה הריבית בהודו בחצי אחוז לרמה של 4.5%, מדובר על העלאה בפעם השניה החודש. מנגד באוסטרליה, מעריכים האנליסטים כאמור כי הבנק המרכזי במדינה יודיע על הותרת הריבית על כנה (4.5%), זאת לאחר שמדד המחירים שהתפרסם היום הצביע על עליה של 0.6% ברבעון השני, נמוך מהתחזיות המוקדמות.
יתפרסמו בגרמניה נתוני מדד המחירים לצרכן. בארה"ב יתפרסמו הזמנות למוצרים בני קיימא בחודש יוני ומאוחר יותר ספר הבז' של הפדרל ריזרב על מצב המשק האמריקני בשבועות האחרונים.
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.