הדולר היציג נחלש ב-0.5%: "המגמה התחלפה לדובית ביולי"

שערו היציג נקבע ב-3.756 שקלים ■ ברקליס: סגירה מתחת ל-3.75 שקל תוביל הדולר לשער של 3.66" ■ האירו התחזק בשיעור מזערי ■ בנק ירושלים: "לא תהיינה העלאות ריבית נוספות בחודשים הקרובים"

הדולר המשיך לאבד גובה בפתיחת שבוע המסחר המקומי במטבעות. זאת, בשעה שבארץ ובכל העולם ממתינים הסוחרים להודעת הפדרל ריזרב מחר (ג'), בראשות בן ברננקי, בנוגע למדיניות המוניטארית. בעוד שהיא צפויה להותיר את הריבית על כנה, ועדת השוק הפתוח צפויה להודיע על צעדים נוספים להרחבה מוניטארית.

עם קביעת השערים היציגים על ידי בנק ישראל נחלש הדולר היציג ב-0.503% ושערו נקבע ב-3.756 שקלים. האירו היציג רשם עלייה מזערים של 0.062% ושערו נקבע ב-4.9831 שקלים.

להערכת רפי גוזלן, אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון, "השווקים עלולים להתאכזב אם הפד לא יספק רמז לצעדים מרחיבים בהחלטת הריבית הקרובה - החולשה בנתוני המאקרו בארה"ב נמשכת. תגובת נכסי הסיכון חיובית באופן יחסי, מתוך הערכה כי ההאטה בארה"ב לא תגלוש לשאר העולם וכי הפד יגיב בסופו של דבר בצעדים מרחיבים לחולשה בארה"ב וימנע גלישה למיתון חוזר".

בברקליס קפיטל הציגו היום סקירה דובית על הצמד דולר-שקל: בברקליס מסבירים כי בשבוע החולף שבר הדולר את הממוצע ל-60 שבועות והוא צפוי ליפול מתחת לקו התמיכה שברמת ה-3.75 שקלים.

לדברי כלכלני ברקליס, סגירה מתחת לרף ה-3.75 שקלים עלולה להוביל את הדולר לרמות הנמוכות של 2010 באיזור 3.66 שקלים, במיוחד לאור העובדה כי המגמה הבינונית התהפכה ביולי החולף והיא עכשיו דובית בהקשר הצמד דולר-שקל.

מחדר המסחר של בנק ירושלים נמסר כי "חולשת הדולר בעולם תמשיך להשפיע גם היא על המסחר בשוק המקומי. העלייה במחירי הסחורות מעלה את החשש מהתגברות האינפלציה בשוק המקומי, שעלולה להוביל את בנק ישראל להעלות את הריבית פעם נוספת ובכך ולגרום להתחזקות נוספת של השקל. להערכתנו, לא תהיינה העלאות ריבית נוספות בחודשים הקרובים".

מחדר המסחר של אקסלנס נמסר הבוקר כי לראשונה מאז פרוץ המשבר באוגוסט 2007 , אמריקנים מחזיקים יותר אגרות חוב של המימשל מאשר המשקיעים הזרים. קרנות הנאמנות, משקי הבית והבנקים הגדילו את הנתח המקומי של Treasuries ל-50.2% במאי. בפעם האחרונה ששיעור האחזקות היה כה גבוה, הפד הוריד את שיעור הריבית על רקע משבר הסאב - פריים ויציאת הציבור מהנכסים המסוכנים. הביקוש לאג"ח גדל לאור החולשה בצריכה הפרטית, בהכנסות וכתוצאה מעליית שיעור החיסכון לשיא של 18 החודשים האחרונים, 6.4%.

[לאתר המט"ח]