למרות המשבר והמחסור בהון, נראה שלפחות חלק מקרנות ההון סיכון האמריקניות לא התיישבו על הגדר, אלא ממשיכות לבצע השקעות.
חברת המחקר CB Insight פרסמה את רשימת הקרנות הפעילות ביותר בשנה האחרונה, בפילוח של מספר עסקאות, גיאוגרפיות והיקפי עסקאות.
לפי הנתונים, מתוך עשר קרנות ההון סיכון האמריקניות הפעילות ביותר בשנה האחרונה, רק שלוש לא משקיעות כלל בחברות ישראליות. חלק מהקרנות שכן משקיעות בשוק המקומי, עושות זאת מקרן ייעודית שגויסה לטובת סטארט-אפים בישראל.
30 קרנות ההון סיכון הפעילות ביותר השתתפו בשנה האחרונה במימון של 663 חברות, כ-24.4% מכלל ההשקעות בשנה החולפת. יחד הן השקיעו 8.76 מיליארד דולר, שהם 37% מהיקף ההשקעות הכולל בשנה האחרונה.
ברשימת עשר הקרנות הפעילות ביותר, אפשר למצוא קרנות מוכרות וידועות, גם בזכות הצלחות העבר, כמו קליינר פרקינס, NEA, סקויה קפיטל, בנצ'מרק קפיטל וקושלה ונצ'רס של וינוד קושלה.
גם אינטל משקיעה
כל אחת מהמדורגות ברשימת 10 המובילות, ביצעה לפחות 28 עסקאות השקעה בשנה האחרונה. NEA, שדורגה במקום הראשון, רשמה שיא של 59 עסקאות בשנה החולפת. כשמשווים את הנתונים הללו לאלה המקומיים, אפשר לקבל מושג על הפערים העצומים. גם בשנים טובות, קרנות ההון סיכון הישראליות לא ביצעו יותר מ-7-9 השקעות בשנה. בשנתיים האחרונות, בעטיו של המשבר, היו קרנות מקומיות שרשמו רק 2-4 השקעות חדשות.
ברשימת 30 הקרנות הפעילות ביותר, אפשר למצוא שחקניות פעילות מאוד בשוק המקומי, כמו קיינן פרטנרס, באטרי ונצ'רס, אקסל פרטנרס, שמשקיעה פה מהקרן האירופית שלה, ונרוק ונצ'רס, לייטספיד, DFJ, בסמר ונצ'רס ורד פוינט ונצ'רס.
מבין 10 הפעילות בארה"ב, סקויה הכי פעילה בשנה האחרונה בשוק המקומי, עם לא פחות מ-9 השקעות, שבוצעו גם מהקרן הייעודית שלה לישראל. אחריה בולטת אינטל קפיטל, שביצעה בשנה האחרונה 7 השקעות בישראל.

22
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.