מחירי הנפט רושמים היום (ו') עלייה חדה על רקע פרסום נתוני מאקרו טובים יחסית מסביב לעולם. גם הודעת Enbridge Energy על סגירת צינור שמוביל כ-670 אלף חביות נפט ביום מקנדה לאיזור המערב התיכון בארה"ב משפיעה על המסחר.
חוזה לאוקטובר רושם עלייה של 2.9% לרמה של 76.37 דולר לחבית במסחר בניו יורק ומשלים עלייה של 2.4% השבוע. במקביל, הזהב מאבד גובה ויורד על רקע העליות בבורסות. מחיר האונקיה נחלש ב-0.4% ל-1,246 דולר.
בארה"ב דווח היום כי נתון המלאים הסיטונאיים לחודש יולי, שפורסם כחצי שעה לאחר תחילת המסחר בוול סטריט, הצביע על גידול של 1.3% . זאת, לעומת צפי לעלייה של 0.4%, לאחר עלייה של 0.1% ביוני. מדובר בעלייה החדה ביותר בשנתיים האחרונות, והיא מצביעה על כך שהחברות והעסקים בארה"ב צופים ביקושים חזקים יחסית למוצריהן ולכן הם מגדילים מלאים.
ביפן דווח היום על צמיחה של 1.5% ברבעון השני של השנה (בקצב שנתי), נתון טוב יותר מהקריאה הראשונה שפורסמה בחודש שעבר, אשר העידה על צמיחה של 0.4% בלבד. מדובר אמנם בהאטה ניכרת לעומת צמיחה של 5% (בקצב שנתי) ברבעון הראשון של השנה, אך בכל זאת בקריאה גבוהה בהרבה מזו שפורסמה בחודש שעבר.
גם בסין פורסמו נתוני מאקרו טובים יחסית. הממשל הסיני פרסם היום את נתוני הסחר לחודש אוגוסט, מהם עולה כי הייצוא מסין זינק ב-34% (לעומת אוגוסט אשתקד) ל-139 מיליארד דולר, מעט מתחת לתחזיות המוקדמות של האנליסטים שציפו לעלייה של 35%. אך נתוני הייבוא הפתיעו לטוב וזינקו ב-35% ל-119 מיליארד דולר, בעוד שבשוק ציפו לעלייה של 25% בלבד. נתוני הייבוא מעידים על ביקושים חזקים בתוך סין למוצרים מחו"ל. העודף המסחרי של סין הסתכם באוגוסט ב-20 מיליארד דולר, לעומת 28 מיליארד דולר ביולי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.