לידר שוקי הון: בזק תיהנה מתזרימים חזקים - המניה תטפס 15%

מתחילים לסקר את המניה בהמלצת"קנייה" במחיר יעד של 10.4 שקל למניה, פרמיה של 15.6% על מחירה בשוק

בלידר שוקי הון משיקים סיקור לבזק בהמלצת "קנייה" ובמחיר יעד של 10.4 שקל למניה, פרמיה של 15.6% על שער הבסיס של היום (א'). גדבבית ההשקעות מעריכים שהשוק מתמחר בחסר את היציבות והדפנסיביות של הקבוצה, לצד פוטנציאל הגדלת התזרימים בעתיד

האנליסטית סבינה פודבל, פותחת ומציינת כי שוק התקשורת בישראל נמצא על פרשת דרכים. משרד התקשורת מאיים להחליש את כוחן של חברות התקשורת הגדולות, הן על ידי הפיכת תשתיות התקשורת שלהן למעין מוצר מדף והן על ידי מתן תמיכה נרחבת למתחרים החדשים שינסו להיכנס לשוק. נוכח התפתחויות אלו, השוק נמצא בסביבת אי ודאות גבוהה ומורגשת פדריכות מסוימת בקרב המשקיעים, הממתינים להתבהרות תמונת המפה העתידית של ענף התקשורת.

על אף המתרחש בזירת הרגולציה, אומרת פודבל, "אנו אופטימיים לגבי עתידה של בזק. ניסיון העבר מלמד כי החברה הצליחה להתמודד בצורה מרשימה עם כל התהפוכות שעבר שוק התקשורת בשני העשורים האחרונים, לרבות הפרטת הקבוצה ופתיחת כל תחומי פעילותה לתחרות. אנחנו מאמינים כי קבוצת בזק תוכל לשכפל את מודל ההצלחה גם בעתיד".

פודבל ממשיכה ומציינת כי שתי פעילויות הליבה של בזק - מפ"א ופלאפון, האחריות על כ-90% מסך הכנסות הקבוצה - נמצאות תחת מתקפה רגולטוריות. האיומים הרגולטוריים העיקריים שעומדים על הפרק הם שניים. הראשון - מפ"א - יצירת שוק סיטונאי במייל האחרון. "אנו בדעה כי יצירת השוק הסיטונאי לא תפגע בחוסן הפיננסי של הקבוצה. אומנם פתיחת שוק התשתיות לתחרות תגרום ככל הנראה לפגיעה מהותית בנתח השוק של בזק במונחי לקוחות ישירים, אך מרבית הפגיעה תקוזז על ידי עלייה בנתח השוק במונחי לקוחות קצה והכנסות מהשכרת/החכרת התשתית", אומרת פודבל.

האנליסטית צופה כי יצירת השוק הסיטונאי תלווה במתן הקלות רגולטוריות מהותיות לבזק, ובעיקר צמצום ההפרדה המבנית. בנוסף, היא מעריכה כי השלמת פריסת רשת ה-NGN והמשך תהליכי ההתייעלות יפצו על חלק מהפגיעה ברווחיות האבסולוטית של הפעילות.

האיום השני אותו מציינת פודבל מתייחס לפלאפון - מתן הקלות רגולטוריות מהותית שמטרתן לסייע לכניסת מתחרים חדשים לשוק, לרבות הורדת דמי קישוריות, מתן רישיונות MVNO, נדידה פנים ארצית ועוד. "אנו מעריכים כי לא נרגיש תחרות מהותית מצד השחקנים החדשים לפני 2011-2012 ולכן, אנו צופים כי במהלך השנתיים הקרובות פלאפון תמשיך להציג שיעורי צמיחה נאים ושיפור ברווחיות, בעיקר כתוצאה מהמעבר לטכנולוגיית ה-GSM", אומרת האנליסטית.

להערכת פודבל, המתחרים החדשים יצליחו לתפוס נתח שוק של כ-17% עד שנת 2014, כאשר כ-83% הנתחים הנותרים יתחלקו בצורה דומה בין פלאפון, סלקום ופרטנר. לדבריה, הורדת דמי הקישוריות כשלעצמה אינה מהווה איום מהותי עבור חברות הסלולר. לעומת זאת, שילוב של הורדת דמי הקישוריות עם כניסת מתחרים חדשים יגביר את תחרות המחירים בשוק וייצור לחץ על המחירים. בלידר שוקי הון מעריכים, כי מלחמות המחירים לא יימשכו לאורך זמן, וכעבור כשנה-שנתיים ממועד כניסת המתחרים נראה התייצבות מחירים.

פודבל מסכמה ואומרת שתיתכן פגיעה מסוימת בהיקפי ההכנסות של מרבית פעילויות בזק, אם כי הפגיעה לא צפויה להיות מהותית ויש לזכור כי בזק חולשת על כל תחומי ענף התקשורת. "בסה"כ, אנו בדעה כי מאפייני תמהיל פעילויות הקבוצה מחד, והמשך ביצוע שדרוגים טכנולוגיים וצעדי התייעלות מאידך, יאפשרו לבזק ליהנות מתזרימים חזקים גם בשנים הקרובות. אין לנו ספק כי פוטנציאל ההתייעלות של בזק רחוק ממיצוי, במיוחד לאור העובדה שהקבוצה התנהלה שנים רבות כחברה ממשלתית. אנחנו מצפים לשיפור בשולי הרווח של החברה כתוצאה ממעבר לרשת ה-NGN ושדרוג הרשת הסלולרית. מעבר לכך אנו צופים לשיפור בתזרים החברה עם חזרה לרמות השקעה נורמטיביות", אומרת האנליסטית.