וינרוט: "לא הפסדתי על ייצוג ויטה, גביתי ממנו שכ"ט משמעותי"

בהמשך עדותו הראשית בתיק השוחד נגדו, סיפר עו"ד יעקב וינרוט כי עולמו חרב עליו כשאמרו לו שהוא חשוד במתן שוחד: "זה הרג אותי"

"התיק של שוקי ויטה לא היה 'תיק הפסד'. לקחתי מויטה שכר-טרחה של 20 אלף שקל, ובסופו של דבר יצא שהוא שילם לנו 200 שקל לשעה. זהו שכר-טרחה משמעותי לעובד ציבור, בעל משכורת, ולא תיק שבו עורך הדין מפסיד" - כך אמר היום (ד') עו"ד יעקב וינרוט, שהמשיך להעיד בחקירה ראשית בבית המשפט המחוזי בתל-אביב במסגרת המשפט, שבו הוא עומד לדין באשמת מתן שוחד לשוקי ויטה, פקיד שומה גוש דן לשעבר, המואשם גם הוא בתיק.

נגד וינרוט הוגש כתב אישום בגין מתן שוחד, בטענה כי העניק ייעוץ משפטי בשכר-טרחה סמלי לויטה, בעת ששימש כפקיד שומה גוש דן, כדי שזה ייטיב עם לקוחותיו של וינרוט, בהם גאידמק וצ'רנוי.

לפי כתב האישום, את שכר-הטרחה האמיתי - כ-30 מיליון שקל - קיבל וינרוט מלקוחותיו, בזכות הסכמי מס חריגים שויטה אישר להם. ויטה מואשם בעבירות של קבלת שוחד ומירמה והפרת אמונים.

וינרוט נחקר בחקירה ראשית על-ידי עו"ד איריס סבאג-ניב ממשרד שינמן, נגב, ניב.

עדותו של וינרוט הוקדשה, רובה ככולה, למערכת יחסיו עם ויטה. כזכור - החל משנת 2000 ייצג וינרוט את ויטה במספר מקרים, לאחר שקידומו במס הכנסה עוכב, מכיוון שהוא הורשע בתקיפתה של יעל שביט, מי שהיתה מבקרת הפנים של מס הכנסה.

בשנת 2000 סייע משרד וינרוט לויטה בכתיבת מכתב חנינה; ב-2003 ייצג אותו וינרוט בפני היועץ המשפטי לממשלה, ובהמשך בהליך שעסק בקידומו ונערך בבית הדין האזורי לעבודה; גם בשנת 2007 התגייס וינרוט לטובתו של ויטה. לאחר שויטה מונה להיות הממונה על הכנסות המדינה ויום לפני שנכנס לתפקיד, הודיע לו מנכ"ל משרד האוצר כי המינוי מתבטל בשל חקירת המשטרה בתיק וינרוט-ויטה.

שפיכות דמים

בעדותו היום התייחס וינרוט לכל המקרים בהם ייצג את ויטה. "לא חשבתי שויטה צריך לתת לי כסף על המכתב שכתבתי ליועמ"ש ב-2003, או על בקשת החנינה שכתבנו עבורו בשנת 2000", אמר וינרוט. "מדובר היה בטיפול שגרתי ופעוט. אף משרד עורכי דין לא גובה שכר-טרחה על מכתב או על טיפול שגרתי, לא רק אני. אם הייתי רוצה להיות איש מאוד עשיר, הייתי נכנס לעסקי היהלומים של משפחת אשתי. הציעו לי את זה המון פעמים, ואמרו לי שאני אידיוט שאני לא עושה את זה. אנשים לא מבינים את תפקיד הסנגור".

לגבי ההליך בבית הדין לעבודה, אמר וינרוט שהוא הסתיים בכך שבית הדין "ירד על המדינה" על שעיכבה את קידום ויטה, והושגה פשרה עם הפרקליטות, לפיה ויטה קודם להיות סמנכ"ל שומה וביקורת במס הכנסה.

"בסופו של דבר לא היתה אפילו הופעה מהותית אחת שלי בבית הדין. לכן, גבינו בסוף שכר-טרחה של 20 אלף שקל מויטה. גביתי זאת על מכלול הטיפול בו", הסביר וינרוט והוסיף כי את הסכום הזה הוא אישר לפרוש על פני 20 תשלומים, כי ראה שויטה נמצא במצוקה. "האיש גימגם וראיתי שהוא לא יכול היה לשלם. ראיתי ביחס אל ויטה כממש התנכלות... ראיתי אדם שהמערכת סוגרת עליו", אמר.

וינרוט התייחס גם לייצוג בשנת 2007. "כאן הדברים כבר הגיעו לשיא", אמר, "זו היתה ממש שפיכות דמים. ההתייחסות לויטה כבר חצתה את כל הגבולות - הודיעו לו על ביטול המינוי אחרי שכבר הוחלט עליו. גם הפעם התגייסתי לסייע לו. באותה תקופה היתה לי פגישה בעניין אחר אצל אלה רובינק, (פרקליטת מחוז תל-אביב מיסוי וכלכלה - ח.מ.), ואמרתי לה שהתיק של ויטה הוא לא תיק של שכר-טרחה".

בשלב זה של העדות התערבה התובעת, עו"ד שרון כהנא, ואמרה לוינרוט: "שכחת שגם אני במקרה נכחתי בפגישה הזו? ואני זוכרת שאתה לא אמרת את המלים האלה". ואולם, וינרוט עמד על דעתו כי אמר את הדברים.

"אני לא גיבור"

וינרוט סיפר גם על התנהגותו בחקירת המשטרה: "פתאום אמרו לי משהו כמו 'מתעורר חשד ששוקי ויטה טיפל בלקוחות שלך באותו זמן שאתה טיפלת בענייניו, ושיש בכך סטייה מהשורה'. לא הבנתי מה הם מטפסים עליי פתאום. אחר-כך עלה גם עניין השוחד. באותו רגע חרב עליי עולמי. הסתכלתי על העיניים של החוקר, וראיתי שהוא בעצמו לא מאמין במה שהוא חוקר. אני לא איש חזק ולא גיבור ישראל. זה הרג אותי".

לדבריו, "מי שנותן שוחד מתחבא. אם היה לי איזהו אבק שוחד בראש, לא הייתי מסתובב בראש חוצות ומנופף בדגל. אני לא מצפה שיתנו לי את 'חזקת החפות', אבל לפחות שיתנו לי את 'חזקת האינטליגנציה'".

וינרוט מיוצג בידי עוה"ד פרופ' דוד ליבאי, דפנה ליבאי, דן שינמן, נוית נגב, איריס ניב-סבג, נבות תל-צור, אריאל כפרי, ירון קוסטליץ, גרשון גונטובניק ועודד גזית; ויטה - בידי עוה"ד אלון רון ומורן כרמון; והמדינה - בידי עוה"ד שרון כהנא, יפעת שטיין ורותם שגיא מפרקליטות מיסוי וכלכלה.