מתחם המלונאות "עדן אין" בזכרון יעקב יימכר ב-38.5 מיליון ש'

חברת ג.ש. נורטון בניין והשקעות זכתה בהליך ההתמחרות על המתחם שכולל מלון עם 96 חדרים, שטחים ציבוריים וכן 48 דירות נופש

מתחם המלונאות והנופש "עדן אין" שבזכרון יעקב יימכר לחברת ג.ש. נורטון בניין והשקעות תמורת 38.5 מיליון שקל. זאת לאחר שבית המשפט המחוזי בחיפה אישר את זכייתה בהליך ההתמחרות.

כזכור, מתחם "עדן אין" הועמד למכירה פעם נוספת בינואר האחרון. המתחם הוא בבעלות חברת הרטן מלונאות ונופש, שנקלעה לקשיים כספיים לפני מספר שנים. לפני יותר משנה אישר בית המשפט המחוזי בחיפה את מכירת מלון הנופש חוות הברון, גם הוא בזכרון יעקב, לידי יוסי דלגושן תמורת 14 מיליון שקל. מלון זה אף הוא היה בבעלות חברת הרטן.

עו"ד אהרן בן-שחר, ממשרד לקנר ושות', החל לשמש ככונס הנכסים של הרטן בתחילת 2009 והעמיד למכירה את חוות הברון ואת מתחם "עדן אין". בעוד שמכירת מלון חוות הברון צלחה, כאמור, הרי שההצעות שהוגשו למתחם "עדן אין" לא הניחו את דעתו של בן-שחר, מה שהוביל אותו להעמיד את המתחם למכירה בשנית.

מדובר במתחם שממוקם על פני 52 דונם סמוך לפארק רמת הנדיב. במלון 96 חדרים, שטחים ציבוריים ובהם לובי, בר, חדר אוכל, מטבח ומשרדים, אודיטוריום, חדרי ישיבות ומרכז הדרכה בן ארבעה אולמות. כן כולל המתחם 48 דירות נופש שנכללות בפרויקט "שירת הים", הכולל שני מבנים ובהם 162 יחידות. מתוכן נמכרו 114 יחידות לצדדים שלישיים עד תחילת 2010.

כן כולל המתחם מרכז כנסים בן שלוש קומות בשטח בנוי כולל של כ-3,700 מ"ר הכולל אולמות, חדרי לימוד והרצאות, בית כנסת, משרדים ומחסנים. מבנה נפרד בן 16 יחידות, המושכר היום בשכירות חופשית, נכלל אף הוא במתחם. במתחם קיימות בריכת שחייה ובריכת פעוטות וזכויות בנייה בתוקף ל-10,000 מ"ר בייעוד למלונאות ונופש, עליהם ניתן לבנות כ-180-200 יחידות נופש חדשות.

4 הצעות בלבד

לאחר פרסום ההזמנה השנייה להציע הצעות לרכישת הנכס בסוף בינואר 2010 הוגשו ארבע הצעות בלבד, שהגבוהה בהן עמדה על 23 מיליון שקל. היות שסכום זה נמוך באופן מובהק משוויו הריאלי של הנכס, בוטלה ההזמנה להציע הצעות.

בעקבות הכישלון למכור את הזכויות בהליכים אלה החל בן-שחר לנהל משא ומתן פרטני עם גורמים שונים שהתעניינו בנכס. בסופו של המשא ומתן הוגשו לבן-שחר וחמש הצעות. חברת ג.ש. נורטון, של משה שלומזון, הציעה 30 מיליון שקל ואילו חברת אנקום גרופ הציעה 31 מיליון שקל. חברת תולי אחזקות הציעה 24 מיליון שקל ואילו חברת סמיט אחזקות נדל"ן הציעה 32 מיליון שקל. חברת יוסי תשובה הציעה 33 מיליון שקל.

מציעים אלה זומנו למשרדו של בן-שחר להתמחרות וחברת ג.ש. נורטון בניין והשקעות הציעה את ההצעה הגבוהה ביותר תמורת רכישת הזכויות, על סך 38.5 מיליון שקל.

אלא שאז התקבלה במשרדו של בן-שחר הצעה נוספת על סך 39 מיליון שקל, מידי חברת ב. קרן חברה לעובדות שיווק ויזמות, של מישאלה שולמן-יצחקי. בן-שחר בעקבות זאת ביקש מבית המשפט לאפשר למקסם את התמורה ממכירת הנכס לטובת הנושה ולהורות על קיום התמחרות בין שתי החברות.

אולם שופט ביהמ"ש המחוזי בחיפה, עדי זרנקין, ציין בהחלטתו שהוא לא רואה סיבה לפתוח את ההתמחרות מחדש ואישר את זכייתה של חברת ג.ש. נורטון.