פרוטרום ממשיכה במסע הרכש: קונה את ריבר הנורווגית

בכ-4.2 מיליון דולר ■ אורי יהודאי: הרכישה מחזקת הן את היכולות הטכנולוגיות ואת סל המוצרים שמציעה פרוטרום ללקוחותיה בעולם

חברת פרוטרום ממשיכה במימוש אסטרטגיית הצמיחה שלה. החברה הודיעה היום, כי חתמה על הסכם לרכישת פעילות Industrial Savory Rieber והרכוש הקבוע של פעילות אסא הנורווגית בתמורה לתשלום של 4.2 מיליון דולר.

מחזור המכירות של ריבר צפוי להסתכם בשנת 2010 בכ-6.3 מיליון דולר. הרכישה תמומן ממקורות עצמיים. הרכישה כפופה לאישור רשות התחרות הנורווגית. פרוטרום מעריכה, כי האישור יתקבל בתוך מספר שבועות.

ריבר הינה פעילות של קבוצת המזון הבינלאומית ASA , ועוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של פתרונות טעמי Savory (ספקטרום הטעמים הלא מתוקים) הכוללים תמציות טעם, תערובות תבלינים וחומרי גלם פונקציונאליים לתעשיית המזון, עם דגש על תחום הבשר והדגים המעובדים ומזון הנוחות (Convenience Food).

לריבר אתר פיתוח, יצור ושיווק בנורווגיה, ובסיס לקוחות רחב, הכולל יצרני מזון מובילים בעיקר בארצות סקנדינביה. פעילותה של ריבר סינרגטית במידה רבה לפעילותה של פרוטרום בתחום ה-Savory באירופה אשר גדלה מהותית בשנים האחרונות עקב רכישתן של פעילות ה- savory של כריסטיאן האנסן, גוורצמולר ונסה הגרמניות שנרכשו על ידי פרוטרום ב-2009 , 2007 וב- 2006, וכן לפעילות פרוטרום ישראל בתחום.

לדברי אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של קבוצת פרוטרום, "רכישת ריבר ממשיכה את יישום אסטרטגיית הצמיחה המהירה של פרוטרום, ואת מימוש חזונה. רכישה זו מחזקת את נוכחותה ומיצובה של פרוטרום כיצרנית עולמית מובילה של פתרונות טעמי Savory. הרכישה מחזקת הן את היכולות הטכנולוגיות ואת סל המוצרים שמציעה פרוטרום ללקוחותיה בעולם בתחום הטעמים הלא מתוקים והמוצרים הפונקציונאליים, והן את בסיס הלקוחות הגלובלי הרחב שלה על ידי כניסה משמעותית יותר לשוק הסקנדינבי. נפעל גם לניצול מרבי של הסינרגיות התפעוליות בין פעילויותינו ופעילות ריבר על מנת להשיג יעילות תפעולית וחסכונות מירביים".