עובדי משרד הביטחון מבקשים להכריז על סכסוך עבודה

‎‎יו"ר ארגון העובדים: מנכ"ל המשרד מגבש שינויים ארגוניים באופן חד-צדדי; "כשביקשתי משני הסברים - הוא אמר לי 'אני לא עובד אצלך'‏" ■ מש' הביטחון: "הכרזתו נובעת ממניעים אישיים"

‎‎יו"ר ארגון עובדי משרד הביטחון, אליעזר (איקו) חסון, פנה היום (א') ליו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, בבקשה לפתוח בהליכים להכרזה על סכסוך עבודה במשרד, וזאת בעקבות תוכנית שמוביל המנכ"ל, האלוף (במיל') אודי שני, לשינויים מבניים וארגוניים, שלדבריו "מעכירים את האווירה וחושפים את עובדי משרד הביטחון לאי וודאות".

במשרד הביטחון כ-2,300 עובדים, וקצפו של יו"ר ארגון העובדים יוצא על כוונת המנכ"ל שני למזג אגפים במשרד ולשנות את המבנה הארגוני שלהם בלי לתאם זאת עם העובדים.

"התוכנית של שני היא להעביר יחידות מאגף אחד לאגף שני, לבטל אגפים שלמים, וכל אלה בלי לתת את הדעת על תקינת כוח האדם והשפעת השינויים על המצבת העתידית של העובדים. האווירה עכורה, יש עובדים רבים ממורמרים בגלל התחושה של פגיעה בביטחון התעסוקתי שלהם", אמר חסון ל"גלובס".

‎‎‏"הפרה של ההסכם"

‎‎במכתב ששיגר חסון מוקדם יותר היום לשר הביטחון, אהוד ברק, ולמנכ"ל שני נכתב בין השאר: "כל ניסיון לקבוע עובדות בשטח באופן חד-צדדי, כפי שנעשה כעת, ייתקל בהתנגדות נחרצת ונמרצת מצד העובדים והם לא ישתפו פעולה עם המהלכים המתוכננים".

לדברי חסון, המהלכים שמקדם שני עומדים בניגוד להסכם קיבוצי שנחתם בחודש מאי 2010 בין העובדים לבין הנהלת המשרד ובמסגרתו, הם יהיו מעורבים בתוכניות ההתייעלות שיוביל המשרד. כך, לטענת חסון, ברוח הסיכום מחודש מאי, פרשו לגמלאות כ-270 מעובדי המשרד, וכך צומצמה ב-30% המשלחת של משרד הביטחון לניו יורק. במסגרת אותו סיכום, העובדים גם הסכימו לאיחוד של אגף הבינוי של משרד הביטחון ביחד עם מרכז הבינוי של צה"ל, מהלך שנמצא כיום בעיצומו ועם השלמתו עתיד לחסוך מדי שנה כמה מאות מיליוני שקלים.

‏"השינוי הארגוני שמוביל שני באופן חד-צדדי מהווה הפרה בוטה של ההסכם, המחייב הידברות בין הנהלת המשרד לעובדים בכל תוכנית כזאת. שני הזמין אותי לשני מפגשים בנוגע לתכניתו. כשהשמעתי לו הסתייגויות ושאלתי שאלות הוא ענה לי, 'אני לא עובד אצלך'", אמר היום חסון. ‏‎‎‏

תגובת משרד הביטחון: "תהליך חשיבה ראשוני"

"מנכ"ל משרד הביטחון פועל באופן נמרץ מאז כניסתו לתפקיד על מנת להמשיך ולחזק את תוכנית ההתייעלות של מערכת הביטחון על מנת להפנות משאבים להתעצמות אל מול האיומים השונים, כפי שנקבע בוועדת ברודט.

"במסגרת מאמצים אלה, מקיים מנכ"ל משרד הביטחון עבודת מטה שנועדה לבחון אפשרות לשינויים פנים ארגוניים אשר יסייעו בהשגת התייעלות עבודת משרד הביטחון, אך לא יפגעו בעובדים. מאחר והנושא עדיין נמצא בתהליך חשיבה ראשוני, ברור מאליו כי לא התקבלו החלטות בנושא, וכי במידה ויוחלט בעתיד על מהלכים כאלה או אחרים, אלה ייעשו בתיאום מראש עם עובדי המשרד, ובאופן שלא יפגע בהם.

"פניית הוועד להכרזה על סכסוך עבודה תמוהה במיוחד לאור העובדה כי יו"ר ועד העובדים הוזמן ואף השתתף בדיונים שהתקיימו אצל מנכ"ל המשרד בנושא, ומודע היטב לכך שמדובר בשלב החשיבה הראשוני בלבד, וכי כפי שנאמר לו החלטות בנושא יתקבלו לאחר תיאום והסכמה עם העובדים.

"המנכ"ל מצר על הכרזתו זו של ראש ועד העובדים הנובעת ממניעים אישיים ומתוך חשש למיצובו האישי בפני עובדי המשרד. אנו קוראים לעובדי משרד הביטחון לנהוג באופן ענייני ובאחריות המתבקשת לנוכח התקופה הרגישה בה אנו נמצאים כעת.

מנכ"ל המשרד חוזר ומבהיר כי כפי שעשה מאז מונה לתפקיד מנכ"ל המשרד, הוא אחראי באופן אישי לרווחתם ותנאי עבודתם של העובדים, לא פחות, ואף יותר מארגון העובדים והעומד בראשו. המנכ"ל רואה וימשיך לראות בעובדי המשרד שותפים מלאים להשגת מטרות משרד הביטחון, ובאופן טבעי, גם שיתוף הפעולה הפורה עם העובדים והדאגה לרווחתם כפי שנעשה על ידי ההנהלה בהסכם השכר שנחתם לפני פחות משנה, יימשכו לשביעות רצון ההנהלה והעובדים.