רגע לפני סעודת החג וארבע הכוסות: המדריך המקיף לקניית יין

יאיר גת לגם מאות סוגים, צמצם אותם לכמה עשרות יינות ישראליים, ונתן בהם סימנים: אדומים, לבנים, זניים ובלנדים ■ כל מה שצריך לדעת על יין ישראלי כדי למלא ארבע כוסות

קברנה-סוביניון

המלך הבלתי-מעורער של תעשיית היין הישראלית. בשנים האחרונות נעשו לא מעט ניסיונות בזנים אחרים, חלקם מרשימים ביותר, אבל עם ישראל ממשיך לאהוב אותו יותר מכולם. אולי בגלל העוצמות והטעמים המזוהים שלו ואולי כי פשוט התרגלנו. כך או אחרת, רוב היינות הישראליים שתמצאו על שולחנות החג, יהיו ככל הנראה מבוססי קברנה סוביניון, ולמרות שאישית בשנים האחרונות התחלתי להשתעמם מקברנה-סוביניון ישראלי, ברוב המקרים מדובר בבחירה בטוחה.

עמק האלה קברנה-סוביניון 2005

ריחות של עשבי תיבול, אדמה לחה ופרי אדום טרי ומאופק, מתובלים במעט עץ קלוי. המגע עם הפה גדול, תוקפני כמעט, עם חמיצות מודגשת, מבנה שרירי וטעמי פרי בשל, עטופים בטעמי מוקה ושוקולד. הסיומת ארוכה, מתובלת, ועל-פי טעמי הפורט שאפשר למצוא בה, אפשר לנחש שהיין הגיע לישורת האחרונה ומי שרוצה ליהנות ממנו, שיפתח אותו ממש עכשיו. מחיר: כ-100 שקל

אדיר, קברנה-סוביניון 2008

מהיקב המשפחתי בכרם בן זמרה שבגליל העליון, מגיע יין מאוד אופייני לאזור. ריחות של שזיף, פטל, דובדבנים ותות - כולם טריים מאוד, בוסריים כמעט ועשבי תיבול טריים. טעמי פרי מתוקים מלווים בתיבול של קפה ושוקולד. יין חביב שבמקום להתחכם, בחר ללכת על הצד המואר והידידותי. מסוג הבקבוקים שכל אחד סביב השולחן ימצא מה לחבב בו, אפילו אם הוא לא ממש אוהב יין. מחיר כ-100 שקל

טוליפ, קברנה-סוביניון רזרב 2008

היין עשוי מענבי קברנה-סוביניון שגדלו בשני אזורים שונים באופיים. כרם עלמה שברמת דלתון וכרמי יוסף שבשפלה, בתוספת מעט קברנה-פרנק ופטיט ורדו ממושב מטע. יש לו ריחות מתובלים של פירות שחורים, וניל, ציפורן ומעט מינרלים. המגע שלו עם החיך רחב, הטעמים פירותיים מאוד ובסיומת הארוכה והנעימה אפשר להרגיש טעמי קפה, מוקה ומעט עשבי תיבול. מחיר כ-100 שקל

כרמל, כרם קאיומי, קברנה-סוביניון 2007

כרמל שיראז כרם קאיומי 2006, שעקף יינות מאוסטרליה וצרפת בתחרות של מגזין היין הבריטי דקאנטר, הביא הרבה כבוד ליין הישראלי ובפרט לכרם שבגליל העליון. אחיו לסדרה הוא יין מרשים עם ריחות של פירות יער אדומים ופירות שחורים טריים, לצד קפה ועלים יבשים. המרקם שלו מלא ורגוע, עם טעמי פרי מתוקים ומעט עשבי תיבול, והוא עוזב את החיך בריחוף עדין ומענג. מחיר: כ-120 שקל

יתיר, קברנה-סוביניון 2007

צבעו של היין, שהתיישן שנה בחביות, הוא סגול כהה ומפתה. כמו בבצירים קודמים גם בבציר 2007 הריחות השולטים הם של פירות בוסר ופירות אדומים טריים, בתוספת קלה של קינמון, פלפל שחור וקלייה. המגע שלו עם החיך רחב וקשוח, בטעמי דובדבנים חמוצים, פירות יער וטעמי אניס שמוסיפים המון עניין. יין טוב - ללא ספק. אפילו טוב מאוד, אבל אני הייתי מחכה איתו לפחות עד הפסח הבא. מחיר: כ-125 שקל

ברקן, אלטיטיוד 624 , קברנה-סוביניון 2007

היין עשוי מענבים שגדלו בכרם עלמה שבגליל העליון, בגובה 624 מטרים מעל פני הים. מכאן הוא קיבל את שמו. יש לו ריחות מאופקים של פירות טריים, לצד וניל, עץ קלוי ושוקולד. המבנה נעים, עם טעמים מאוזנים של פרי טרי ובשל, פלפל שחור ושוקולד, וחמיצות טובה ומעוררת תיאבון. הסיומת מצליחה להיות ארוכה בלי להעיק ואפשר להרגיש בה טעמי וניל, קפה ושוקולד. מחיר: כ-135 שקל

בזלת הגולן, רזרב, קברנה-סוביניון 2008

התווית שחורה, צבעו של היין כהה והריחות אפלוליים בהתאם: פירות שחורים, קפה, שוקולד, עץ מעושן ועשבי תיבול. המבנה שלו רחב ועשיר, עם חמיצות טובה משולבת

בטעמי פרי מתוק וקלייה קלה, והסיומת ארוכה, מתובלת ודביקה מעט. היין התיישן לא פחות מעשרים חודשים בחביות עץ והשפעת העץ ניכרת לכל אורכו. מי שאוהב את הסגנון, יאהב אותו. מאוד. מחיר: כ-140 שקל

ססלוב, רזרב, קברנה-סוביניון 2007

יין הדגל של ססלוב, עשוי מענבי הגליל העליון והתיישן עשרים חודש בארבעה סוגי חביות, שכל אחד מהם, לדברי הייננים, מעצים את היין ומתבל אותו. במפתיע, למרות דיבורי החביות, ריחו של היין קלאסי למדי ומשלב פרחים, אדמה ועשבי תיבול עם נגיעות עדינות של ציפורן וקינמון. את נוכחות העץ תרגישו בפה. המבנה והמרקם אינטנסיביים והסיומת מתובלת, מרירה מעט וכוללת טעמי קפה ושוקולד. מחיר: כ-160 שקל

סגל, של סגל, קברנה-סוביניון 2007 ללא סינון

גבירותיי ורבותי: קונצנזוס. אם אתם לא סומכים עלי, תבדקו אצל המבקרים וכתבי היין האחרים. מקטן ועד גדול, כולם מסכימים פה אחד שמדובר באחד היינות המרשימים ביותר שהושקו בישראל בשנים האחרונות. יש לו ריחות מקסימים של פירות אדומים ושחורים, אדמה, פרחים, טבק, קפה ועור. המגע שלו נעים ומדויק, עם טעמי פרי, קלייה קלה וסיומת מתובלת, ארוכה ומפנקת במיוחד. מורכב מאוד וטעים במיוחד. מחיר: כ-225 שקל

אלכסנדר, אלכסנדר הגדול 2007

ריחות מאופקים של טבק, עלים יבשים ותיבול מזרחי מעידים, לרוב, על יינות בוגרים יותר, אבל היין הזה מגלה אותם כבר עכשיו, לצד ניחוחות פרי בשל, וניל ואדמה. המבנה שלו משלב רכות ונעימות במרכז החיך שנתמכת בחמיצות קלה בשוליים. בסיומת הארוכה טעמי קפה ושוקולד, עשבי תיבול ומרירות קלה. למרות שהוא יכול להתיישן עוד מספר שנים, זה הזמן ליהנות ממנו. מחיר: כ-250 שקל

מרלו, סירה ואחרים

כמו לפני כל חג, פניתי ליקבים וביקשתי מכל אחד מהם שני יינות לטעימה. כשסידרתי את הבקבוקים, לפני הטעימה, התברר לי שכמות יינות המרלו שהגיעו, קטנה משמעותית מאשר בשנים הקודמות. יכול להיות שמדובר במגמה? המרלו הישראלי שלא הצליח להגיע לאיכויות של הקברנה-סוביניון, נדחק הצידה בשנים האחרונות - ולא נראה לי שנתגעגע, בעיקר בגלל שמזנים כמו סירה למשל עושים כאן יינות עם אמירה מעניינת הרבה יותר.

פסגות, מרלו 2008

אם נצליח לשים לרגע את הפוליטיקה בצד, נהיה חייבים להודות שבשטחים עושים יופי של יין. המרלו הזה למשל, שיש לו ריחות פרי מאופקים, משולבים היטב בריחות עץ קלוי, וניל, קינמון, עלי תה וטבק. הוא מתיישב בפה, עמוס במתיקות של פרי ותיבול מעניין ומסתיים לאורך, בטעמי פרי, וניל וקפה. מצד שני, קצת שיחות פוליטיות תמיד יכולות להוסיף קצת עניין לשולחן החג. מחיר: כ-70 שקל

אדיר, שיראז 2009

הרבה מאוד ריחות עץ קלוי ועשן, מכסים על ריחות פרי טרי, מעט בשר מעושן ופרחים. הפרי הגלילי בא לידי ביטוי בפה ומצליח, על אף הקשיים, להתגבר על טעמי הקלייה ועל מרירות קלה. החמיצות הקלה והמרקם הנעים, הופכים את היין הזה לאפשרי, בעיקר עבור מי שלא נרתע מנוכחות חבית בולטת. מי שתפריט החג שלו כולל בשר צלוי, יוכל ליהנות ממנו, או לחכות איתו למנגל של יום העצמאות. מחיר: כ-100 שקל

הרי גליל, מירון 2007

בלנד של שמונים ואחד אחוזי סירה, עשרה קברנה-סוביניון ותשעה פטי ורדו, שהתיישן שישה עשר חודשים בחביות. יש לו ריחות עשירים של פטל טרי, עשבי תיבול טריים ופרחים, על רקע של ריחות עשן ואדמה. המגע שלו מוצק ויבש, ובסיומת עולים טעמי קפה, שוקולד מריר וקלייה. יין סימפטי ומזמין, במחיר נוח יחסית שהופך אותו לאחת הקניות הטובות ביותר לחג. מחיר: כ-100 שקל

יקבי רמת-הגולן, ירדן, מרלו 2007

בלי לנסות להתחכם או להמציא את החבית מחדש, יקבי רמת-הגולן ממשיכים לעשות את מה שהם יודעים: יין טוב. למרלו, מבציר 2007, שלדברי היקב היה יוצא-דופן באיכותו, יש ריחות נעימים של פירות אדומים טריים, מעט עשב ירוק ופרחים. המבנה שלו מצליח להיות עשיר, מלא ומורכב, בלי להעיק על בלוטות הטעם, עם טעמי פרי טרי ומעט עץ קלוי והסיומת ארוכה ונעימה. מחיר כ-110 שקל

גבעות, הרודיון, מרלו 2009

יין נוסף שכדי ליהנות ממנו, צריך להניח בצד את ההשקפות המדיניות. יש לו ריחות של עשבי תיבול טריים ויבשים, פרי אדום טרי, מעט פרי בוסר ותוספת פרחונית משמחת לב, על רקע של וניל ועץ קלוי. המרקם שלו מלטף ושופע, נוכחות העץ מורגשת היטב, החמיצות רכה וטעמי הפרי שלו אינם נמשכים לעודף מתיקות, שמאפיינת מעט יינות ישראליים. טעמי הפרי בסיומת הארוכה מלווים בטעמי עץ קלוי ושוקולד. מחיר כ-120 שקל

קלו דה גת, הראל סירה 2007

ליין העשוי ענבי סירה ממורדות הרי ירושלים, שהתיישן שישה עשר חודשים בחביות, יש ריחות של סיגליות, שזיפים, תבלינים חריפים, בשר מעושן וסוכריות חמוצות. טעמי הפרי שלו עשירים ומלאים, כאשר המבנה המוצק והחמיצות המדויקת בסיומת הארוכה, תומכים בהם להפליא. יין מעודן, מאוזן ומרשים, שטעימה ממנו יכולה לשכנע כל טועם בכך שקלו דה גת הוא מהטובים שביקבי ישראל. מחיר כ-130 שקל

סגל, רכסים דובב, ארגמן 2007

ריחות מורכבים של פירות שחורים בשלים, אדמה, בשר ופרחים סגולים, מתמזגים להרגשה שאפשר לתאר כאפלה וחושנית. המבנה בינוני ומאוזן, וטעמי הסוכריות החמוצות והפרי הטרי, נתמכים בחמיצות טובה ומרננת. בסיומת אפשר להבחין בטעמים בשרניים מתובלים. יין יוצא-דופן, שיכול ליצור המון עניין סביב השולחן, גם בזכות העובדה שהוא עשוי מזן הענבים היחיד שמקורו בישראל. מחיר: כ-135 שקל

בזלת הגולן, מרלו רזרב 2007

מי שאוהב את הטעמים המעושנים של הוויסקי מאיילה, יאהב אותו מאוד. ליין, העשוי ברובו מענבי כרם 'שעל' הצפוני, שהתיישן עשרים חודשים בחביות, יש ריחות ברורים של עץ חרוך, שמאפילים במקצת על ריחות דובדבן טרי, שזיף, וניל וקרמל. בפה מתגלה יין רחב, עשיר ומלטף, עם חמיצות קלה במיוחד וסיומת פירותית ומתובלת. יין שיוסיף הרבה עניין לכל ארוחת בשרים. מחיר כ-140 שקל

שאטו גולן, סירה 2007

עם היינות של שאטו גולן קשה מאוד לטעות, אבל אם צריך לבחור אחד מהם - זה היין והוא, לטעמי, אחד מהיינות הישראלים המעניינים ביותר שאפשר למצוא על המדף. הוא מורכב ואלגנטי עם ריחות של פרי שחור, אדמה, פירות מסוכרים, טבק, עור ועור חדש. הטעמים שלו מאזנים בשלות ורעננות, והסיומת ארוכה ונעימה במיוחד. הוא כובש את החושים בעדינות וברכות, ומצליח להעביר לאף ולפה שפע של אינפורמציה, בלי להעיק. מחיר כ-150 שקל

פלם, מרלו רזרב 2008

ריחות דחוסים, עשירים ומרוכזים של קפה, פירות אדומים טריים, ציפורן, אדמה ועשבי תיבול, מעידים על יין מושקע ואיכותי. המגע עם החיך לא מאכזב. אמת, הוא מעט מעודן בהשוואה לאף, אבל אחרי הלגימה הראשונה זה כבר לא כל-כך משנה. הוא יושב על החיך ברכות, הטעמים מאוזנים היטב, החמיצות מרעננת ובסיומת אפשר להרגיש טעמי קפה ושוקולד. למרות שאפשר ליהנות ממנו היום, יהיה מעניין לפגוש אותו גם בעתיד. מחיר: כ-170 שקל

הלבנים

בישראל עושים לא מעט יינות לבנים מוצלחים. הבעיה העיקרית היא שכמעט ולא שותים אותם. זה מוזר בהתחשב בטמפרטורות החזויות ובתפריט הים-תיכוני שלנו, אבל היינות הלבנים, גם הפשוטים והקלילים וגם המושקעים והמורכבים, זוכים עדיין בעיני רוב הציבור ליחס נחות מזה שזוכים לו היינות האדומים. בפסח השנה, תעשו לעצמכם טובה ושימו על השולחן לפחות בקבוק אחד של יין לבן. מילה שלי, אתם הולכים ליהנות מזה.

הרי גליל, סוביניון-בלאן 2010

צבע בהיר וריחות מרעננים של עשב קצור, אשכולית, תפוחים ופירות טרופיים מתוקים, יפתה גם את מי שחושש מעט מיינות לבנים. החמיצות קלילה ולא משתלטת, והטעמים מעודנים. נכון, לא מדובר בסוביניון-בלאן שישנה את עולמכם, אולם למרות המרקם המימי מעט, מדובר ביין סביר ביותר שבטמפרטורה הנכונה יכול לעשות עבודה מעולה כאפריטיף או כמלווה למנות ראשונות. מחיר: כ-40 שקל

יקבי רמת-הגולן, ירדן גוורצטרמינר 2010

יין חצי יבש שיכול להתאים למגוון עצום של מנות, מדגים חריפים ועד בשרים קלים ועופות. יש לו ריחות מפתים של אננס, אשכולית, פריחת הדרים ומעט עשב קצור. טעמי הפרי שלו תופסים את מרכז הפה, מאוזנים עם חמיצות טובה והתחושה הכללית נוטה דווקא לחצי היבש שלו. הסיומת מינרלית ונושכת מעט, אבל אפילו זה לא ימנע מכל האורחים שלכם לאהוב אותו. מחיר: כ-60 שקל

בנימינה, רזרב גוורצטרמינר 2010

חצי יבש, מורכב ומעניין, עם ריחות מאופקים של אשכולית אדומה, מי ורדים, פרי מתוק ומינרליות כמעט בלתי-מורגשת. התחושה בפה נעימה, עגלגלה וידידותית. הנוכחות של טעם מי הוורדים, עושה חשק להכתיר אותו כמלבי של יינות ישראל והחמיצות הקלה מתגברת בסיומת. העדינות היחסית שלו יכולה להעלים אותו בקלות, אבל לטעמי כדאי לתת לו תשומת-לב מיוחדת. מחיר: כ-65 שקל

בנימינה, רזרב סוביניון-בלאן 2010

יין זהבהב, נקי וקלאסי העשוי מענבי שלושה כרמים בגליל העליון - שניים מהם גדלו באדמת בזלת מנוקדת והשלישי באדמת טרה רוסה וסלע גיר קשה, עם ריחות עשירים של אגס, אפרסק, אשכוליות ופרי טרופי, מלווים בנוכחות דומיננטית של עשב קצור. המגע שלו עם החיך חד וחותך, החמיצות גבוהה, מרעננת ומעוררת תיאבון, והסיומת מרעננת ומינרלית, אפריטיף ראוי ובן לוויה הולם למאכלי דגים. מחיר כ-65 שקל

טוליפ לבן 2009

שנתיים לאחר הבציר, היין, העשוי שבעים אחוז גוורצטרמינר ושלושים סוביניון-בלאן, מגלה נטייה משמעותית לכיוון מתקתק ואפילו מתיישן. ריחות המינרלים, הפירות המסוכרים, והדבש מזכירים יינות ריזלינג והתחושה בפה יבשה ומינרלית, עם טעמים מורכבים של פרי בשל. לטעמי, הזמן עשה לו רק טוב, אבל מי שאהב אותו בזכות החמיצות והרעננות של הסוביניון-בלאן, עדיף שיחכה לבציר הבא. מחיר כ-70 שקל

אסיף, חבלי ארץ, שרדונה 2009

מהיקב הצעיר שנמצא באזור התעשייה של ערד, ולקח על עצמו את ההתמחות הלא מובנת מאליה בעשיית יינות לבנים, מגיע שרדונה חד, נושך וחמצמץ. יש לו ריחות מרעננים של אשכולית, תפוח ירוק, מינרלים ומעט עשב קצור. לגימה ממנו, מעוררת זיכרונות של נגיסה בפלח פרי הדר טרי. הסיומת, קצרה ומינרלית. למי שאוהב את השרדונה שלו מרענן ונטול עץ. מחיר: כ-70 שקל

אסיף, חבלי ארץ, אוואנגרד 2009

היין עשוי שלושים אחוז גוורצטרמינר, שלושים סוביניון-בלאן, עשרים ואחד שרדונה, שתיים עשרה ויונייה ושבעה סמיון שלא התיישנו בעץ. יש לו צבע זהוב וריחות מתוקים של דבש ופריחת הדרים, משולבים במעט ריחות מינרליים. המגע שלו עם החיך רך ועשיר בטעמי פירות טריים ביניהם משמש ואפרסק. הסיומת קצרה, חדה ונושכת, משאירה אחריה טעמי הדרים חמצמצים ומעט פרי לבן מתוק. יין עשיר, מורכב ומעניין. מחיר: כ-70 שקל

תבור, אדמה, סוביניון-בלאן גיר 2010

מענבי סוביניון-בלאן מכרם ותיק במיוחד בכפר תבור, נוצר אחד היינות המוצדקים ביותר של יקב תבור ואולי אחד היינות הלבנים הטובים בישראל. יש לו צבע בהיר מאוד, שקוף כמעט וריחות של פירות טרופיים - ליצ'י וגויאבה, לצד ריחות משמש, הדרים ועשב ירוק. המגע שלו עם החיך, חד, חותך ומדויק והסיומת חמצמצה, רעננה ומעוררת, עם נגיעה קלה של פרי מתוק ומינרלים. מחיר: כ-70 שקל

ברבדו, שרדונה 2010

יום אחד הוא יהיה יופי של יין. בינתיים אפשר לקבל ממנו בעיקר ריחות של חמאה, עץ קלוי, ותבלינים כמו אגוז מוסקט ופלפל לבן. איפה הפרי? שאלה מצוינת והניסיון מלמד שאחרי כמה זמן בבקבוק הוא מצליח להיחלץ ממלתעות העץ. בינתיים אפשר להרגיש אותו בפה העשיר שנמצא אף הוא תחת השפעה רצינית של חבית, לצד מליחות קלה, ובסיומת החמצמצה. מחיר: כ-90 שקל

רקנאטי, רזרב לבן 2009

יין מרשים במיוחד, העשוי מענבי וויונייה, שרדונה וסוביניון-בלאן ושהתיישן כשמונה חודשים בחביות. באף אפשר להרגיש ריחות של אפרסקים, פרחים, מעט פרי טרופי, עץ מעודן ומינרלים. הגוף מלא, אבל לא מעיק, והסיומת ארוכה ומרעננת. הפרי הטוב לצד הייננות המדויקת, מורגשים בכל לגימה והעוצמות שלו מאפשרות לו להתמודד גם עם מנות עשירות ומורכבות. מחיר: כ-150 שקל

המעורבבים

למרות שגם לפרקים הקודמים הסתננו כמה יינות זניים שאחוז הענב השולט בהם נמוך מ-85%, מה שהופך אותם עקרונית לבלנדים, הרי שכאן התכנסנו לדבר על היינות שהם בלנדים באמת. שלא כמו היינות הזניים, שאמורים לדבוק בכללים של סגנון, הבלנדים, או הממסכים, כמו שאקדמיה ללשון העברית היתה רוצה שנקרא להם, הם יינות ששמים את אזור הגידול ואת יכולות היינן, לפני התכונות הזניות. לא במפתיע יינות דגל של יקבים רבים עשויים ממספר זנים. במקרים רבים הם גם יהיו יקרים יותר מאחיהם הזניים. ברוב המקרים ההשקעה משתלמת.

רמת-הגולן, ירדן, רום 2007

לטעמי מדובר באחד היינות הישראלים המרגשים ביותר שכסף יכול לקנות. יש לו ריחות מתוקים מפתים של דובדבן, פירות יער, שוקולד, אדמה, עשבי תיבול, זיתים, עץ קלוי ובשר מעושן, שמתגנבים לאף בעדינות מורכבת. המגע שלו עדין, מורכב ומקסים והסיומת ארוכה ועשירה בטעמי קלייה ופרי. והכי יפה, גם מי שלא יתרשם מכל דיבורי היין הללו, ימצא אותו מאוד טעים. מחיר: כ-370 שקל

כרמל, לימיטד אדישן 2007

היין ממשיך להתפתח בבקבוק ועושה את זה יפה. הריחות שלו עמוקים, בשלים ומפתים יותר מבעבר, אפשר למצאו בהם ירקרקות קלאסית, פרחוניות קלה, מעט אדמה, וניל וריחות קלייה. המגע עם הפה מתון ועדין. טעמי הפרי מורכבים, המבנה רך אך ברור והחמיצות נעימה. בסיומת מתאזנים טעמי פרי מרעננים עם חמיצות טובה ומעט תיבול חריף. יין שדורש תשומת-לב ומחזיר המון עניין. מחיר: כ-250 שקל

יתיר, יער יתיר 2007

צבע סגול כהה ועשיר, ריחות של פירות אדומים, פירות יער, עשבי תיבול ומינרלים. המגע עם החיך עשיר ומלטף, נתחם בקצותיו בחמיצות קלה ומרירות קלה אפילו יותר, כשאת מרכז הבמה תופסים טעמים של פרי בשל ועשיר ומעט עץ קלוי. הסיומת שלו קלויה, בשרנית ומינרלית. יין עשיר ומרשים שאפשר ליהנות ממנו כבר עכשיו, ואפשר לשים במקרר היין לעוד חמש שנים לפחות. מחיר: 250 שקל

קסטל, גרנד וין 2008

נדמה לי שאף אחד כבר לא צריך אותי כדי לקבל המלצה על היינות של יקב קסטל מהרי ירושלים. לא מעט מבקרי יין מהארץ ומהעולם כבר עשו את העבודה. יין הדגל האדום של היקב עשוי ענבי קברנה-סוביניון, מרלו, פטיט ורדו, קברנה-פרנק ומלבק. יש לו צבע כהה, ריחות של פרי אדום ושחור, עשבי תיבול, עץ קלוי, מינרלים ופרחים, ומגע עשיר וקשוח שיתרכך להפליא עם השנים. מחיר: כ-200 שקל

רקנאטי, ספיישל רזרב אדום 2007

ריחות של פירות שחורים ופירות אדומים טריים, מתובלים במעט וניל, מוקה וציפורן. טעמי פרי עשירים, בתוספת מעט עשבי תיבול ומגע קל של עץ קלוי. היין, עשוי ברובו ענבי קברנה-סוביניון ובשארית מתחלקים ענבי מרלו, סירה ופטיט סירה, שתורמים לרכות, לתיבול ולצבע העז. החמיצות קלה ובסיומת הארוכה והפירותית, אפשר להרגיש בנוכחות של עלים יבשים, שוקולד ופירות מתוקים. מחיר: כ-180 שקל

פסגות, אדום 2008

שמונים ואחד אחוזי קברנה-סוביניון, ארבעה מרלו, ארבעה קברנה-פרנק ואחד עשר אחוזים של פטי ורדו, שהתיישנו ארבע עשר חודשים בחביות, יצרו יין כבד וגדול עם ריחות צימוקים, תאנים מיובשות, רוזמרין ופרי טרי, מתובלים בווניל, ציפורן וקינמון. הנוכחות שלו בפה מחצינה טעמי פרי בשל, והסיומת ארוכה ומתובלת. יין עם המון נוכחות שישתלט בקלות על שולחן החג - לא משנה איזו מנה תגישו לידו. מחיר: כ-105 שקל

ברבדו, קופאז' 2010

הבלנד הראשון של יקב ברבדו שעשה עד היום יינות זניים בלבד, עשוי מארבעים אחוזי קברנה-פרנק, שלושים ושלושה שיראז ועשרים ושבעה קברנה-סוביניון. ברגעים הראשונים שלו בכוס הוא משחרר בעיקר ריחות של פרי טרי ומתוק, מעט וניל ועץ מעושן. בהמשך מצטרפים גם ריחות פרי בשל, טבק ואדמה. יש לו מבנה אלגנטי, הטעמים מורכבים למרות גילו הצעיר, והסיומת חמצמצה ומרעננת. מחיר: כ-130 שקל

בנימינה, אבני החושן, ספיר 2007

ארבעים אחוז קברנה-סוביניון, ארבעים שיראז ועשרים אחוזי מרלו מהגליל העליון, התחברו, לאחר חמישה עשר חודשי יישון בחביות, ליין שקל מאוד לאהוב. יש לו ריחות של פרי בשל, אדמה, בשר מעושן, ועשבי תיבול. המבנה שלו מוצק והחמיצות המעוררת שלו, מאוזנת היטב עם טעמים של פרי מתוק, שוקולד, קפה ועשבי תיבול. הסיומת פירותית ורכה. מהסוג שמזמין את הלגימה הבאה ואת זו שאחריה. מחיר: כ-135 שקל

ציון, ערמון 2007

יין מאופק ואלגנטי עם ריחות נזיריים כמעט של פירות טריים ובשלים, מעט עשבי תיבול, וניל ובשר מעושן. הוא עשוי משישים ושניים אחוזי קברנה-סוביניון, שלושים ואחד מרלו ושבעה אחוזים פטיט סירה, מכרמים ותיקים באזור חבל תענך. המרקם והטעמים שלו ממשיכים את המגמה המתונה, עם חמיצות נעימה, תיבול במידה הנכונה, טעמי פרי, עשב, טבק, אדמה ושוקולד, וסיומת מרשימה. מחיר: כ-99 שקל

היין הזה צעיר במיוחד ומלא פוטנציאל. יש לו ריחות של פירות טריים, פירות משומרים ותבלינים מתוקים. הוא עשוי משישים ושניים אחוזי קברנה-סוביניון, שלושים ואחד מרלו ושבעה אחוז סירה, המגע שלו עם החיך מאופק ואלגנטי בהשוואה לריחות המתפרצים והסיומת ארוכה ונעימה. אפשר ליהנות ממנו עכשיו אבל עדיף לתת לו להתפתח עוד כמה שנים בבקבוק. מחיר: כ-110 שקל