זהבית כהן מציעה לרכוש את מניות מבטח שמיר בתנובה

עפ"י ההערכות, כהן, שעומדת בראש אייפקס, תבקש להפחית את המחיר שסוכם בין שמיר לבנק לאומי ■ שמיר ידרוש לבצע הערכת שווי לתנובה ■ הצדדים חזרו למו"מ בלחץ של יו"ר רשות ני"ע

קרן אייפקס בראשות זהבית כהן הגישה היום (ג') למבטח שמיר שבשליטת מאיר שמיר הצעה לרכוש את מניותיה בתנובה (20.7%) - כך נודע ל"גלובס".

במכתב שנשלח לשמיר על-ידי בא-כוחה של אייפקס, משרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן, מבקשת החברה "לקיים פגישה דחופה לא יאוחר מ-21 באוגוסט (יום א' הקרוב - ע' פ'), על מנת לקדם עסקה מהירה ולהביא לחתימת הסכם לרכישת מניות מבטח שמיר בתנובה עד 14 ספטמבר".

באייפקס מסבירים את הדחיפות בקיום המשא-ומתן בצורך להגיע להסכמות לפני הדיון בבית המשפט בסוגית פרסום דוחות תנובה שנקבע ל-25 בספטמבר. זאת, "כדי לחסוך מבית המשפט ומהצדדים את הצורך להיערך לדיון".

אייפקס היא בעלת השליטה בתנובה ומחזיקה בה 56.1%. אם תרכוש את מניות שמיר, תגיע להחזקה של 76.8%.

המכתב נשלח לכל הדירקטורים של מבטח שמיר, ואייפקס נוקטת בו לשון חריפה כלפיהם: "חזקה עליכם שחובותיכם כנושאי משרה ידועים לכם, וכי תפעלו בתום-לב ובנחישות כדי לגרום לעסקה".

כזכור, על רקע אי-פרסום דוחות תנובה השעתה רשות ניירות ערך את מניות מבטח שמיר ממסחר במאי אשתקד, וחזרת המניה למסחר היא מבחינת מאיר שמיר תנאי לכל עסקה.

בתגובה להצעה אמר היום שמיר ל"גלובס": "הגיע מכתב מאייפקס ללא תג מחיר ואחרי שתוכנו פורסם בתקשורת. במכתב לא נקוב מחיר או הצעה כספית. עם זאת, נשמח להיפגש לדבר עם נציגי אייפקס".

יש לציין כי לתפיסת אייפקס שמיר עצמו לא יוכל להיות חלק מצוות המשא-ומתן, כיוון שהוא בעל עניין אישי ולכן "נגוע" בניגוד עניינים.

האוזר לחץ להגיע להסכמה

עוד נודע כי בשבועיים האחרונים קיים יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, פגישות בנפרד עם שמיר ועם כהן, ולחץ עליהם להגיע להסכמה ביניהם. ההערכות הן כי הדיון המשפטי ב-25 ספטמבר מהווה אילוץ, כאשר אף אחד מהצדדים, כולל רשות ניירות ערך, לא רוצה להביא את הסכסוך לבית משפט. דובר רשות ניירות ערך מסר בתגובה: "אין לי מושג על מה מדובר".

בהצעה של אייפקס לא צוין מחיר לחלקה של מבטח שמיר, ונראה כי תידרש לשם כך הערכת שווי לתנובה. לאור זאת, מבטח שמיר תדרוש מאייפקס לקבל את הפרטים המלאים הנדרשים מתוך דוחות תנובה, כדי לאפשר את ביצוע הערכת השווי.

במכתב הודיעה אייפקס כי "העסקה תתבצע בכפוף להסכמות שגובשו עם רשות ניירות ערך לגבי הגילוי הנאות הנדרש לשוויה של תנובה בעסקה עם בנק לאומי".

ההערכות הן כי תג המחיר שמבטח שמיר תדרוש תמורת חלקה (20.7% ממניות תנובה) יהיה כ-800 מיליון שקל - קרוב למחיר שסוכם בעבר עם בנק לאומי בעסקה שבוטלה לפני מספר שבועות - עם התאמות לרווחי תנובה מתחילת השנה. מחיר זה משקף לתנובה שווי של 3.9 מיליארד שקל (ללא חוב).

עם זאת, לאור חרם הקוטג' והמחאה החברתית שצפויים לפגוע ברווחיותה של תנובה, עשוי המחיר שסוכם עם לאומי להתעדכן כלפי מטה. בזמנו העריך הבנק כי שוויה של תנובה יירד בעקבות החרם והמחאה בכ-10%, ולפיכך עשוי מחיר העסקה לקטון לכיוון ה-700 מיליון שקל.

בעלי המניות בתנובה
 בעלי המניות בתנובה