המספרים של תנובה נחשפים: מכרה ב-2010 מוצרי מזון ב-7.5 מיליארד שקל - והרוויחה כ-450 מיליון שקל

כך לדברי המנכ"ל אריק שור ■ הרווח הנקי אינו כולל את הרווחים החד-פעמיים ממכירת נכסי הנדל"ן ■ כפי שנחשף ב"גלובס", תנובה חילקה דיבידנד של 1.3 מיליארד שקל על רווחי 2010

יממה לאחר התפטרותה של זהבית כהן מתפקיד יו"ר תנובה, התראיין הבוקר (ב') מנכ"ל החברה אריק שור לגלי צה"ל וסיפק רמז עבה באשר לתוצאות הכספיות של תנובה, אשר צפויות להתפרסם עוד השבוע.

בשולי הראיון, כשנשאל על התוצאות הכספיות של החברה, ציין שור כי "ההכנסות של תנובה מגיעות לכ-7.5 מיליארד שקל בשנה, עם שולי רווח נקי של כ-6%-7%. אלה מספרים רגילים, עם שולי רווח שאינם עולים על הדמיון", ציין שור. מדבריו ניתן לגזור רווח נקי של כ-450 מיליון שקל עד 525 מיליון שקל בשנת 2010.

"גלובס" חשף בנובמבר 2010 כי תנובה חילקה דיבידנד של 1.3 מיליארד שקל (כולל החזר הלוואת בעלים) בגין רווחי 2010, בהמשך לדיבידנד של 570 מיליון שקל ב-2009.

דברי שור עומדים בניגוד גמור לפרסומים הבוקר בתקשורת, לפיהם תנובה הרוויחה בשנת 2010 סך של 107 מיליון שקל בלבד. נזכיר כי מבטח שמיר, המחזיקה בכ-20% ממניות תנובה, פרסמה לא אחת בדוחות הכספיים השנתיים שלה, טרם השעיית המסחר, כי הרווח של תנובה נע סביב ה-500 מיליון שקל בשנה.

בהשוואה לנתונים השנתיים של שטראוס, ניתן לראות כי החברה הכניסה בשנה החולפת 6.85 מיליארד שקל עם רווח נקי של 302 מיליון שקל, שיעור רווח של כ-4%, נמוך מהשיעור הצפוי של תנובה. עם זאת, נציין כי שטראוס מדווחת על בסיס IFRS ותנובה לא, אך עדיין המספרים הצפויים של תנובה גבוהים בהרבה מאלה של שטראוס.

עוד נציין כי המספרים הנקובים משקפים הכנסות ורווחים על מכירות מוצרי מזון בלבד, ללא רווחים חד-פעמיים על נדל"ן. בשיקלול רווחים אלה, הרווח הנקי של תנובה צפוי לגדול משמעותית. כפי שפורסם בעבר, למשל, תנובה רשמה רווח של כחצי מיליארד שקל כתוצאה ממכירת השוק הסיטונאי.