יוצאי "נושאי המגבעת" בהרכב חדש "הני המה"

אוהד פישוף וישי אדר - בוגרי "נושאי המגבעת" מדברים בראיון ל"גלובס" על השינויים שעברו עם השנים ועל הצל הבלתי נמנע של הלהקה המיתולוגית ■ "נוסטלגיה היא לא הצד החזק שלנו"

"כשישי ואני התחלנו לכתוב שירים חדשים גילינו שבמידה רבה אנחנו ממשיכים מאותה נקודה שבה עצרנו אחרי פרוק 'נושאי המגבעת'", אומר אוהד פישוף עם צאת אלבום הבכורה של "בני המה", הפרויקט המשותף לו ולישי אדר, חברו להרכב המיתולוגי.

ואכן בהאזנה ל"בני המה" אי אפשר להחמיץ את הסגנון הייחודי של פישוף ככותב, ושל אדר כשותף בלחנים ובהפקה, שרקחו שירים מנותקים מהזרם המוזיקלי המרכזי בארץ, המשלבים חצי שירה מנוכרת וחצי דיבור, בהפקה אלקטרונית קרה ואסתטית.

"הנקודה שבה עצרנו היא מבחינתי סיבוב הפרידה 'הבא בתור הוא כלום' שאני, אוהד ורם אוריון קיימנו אחרי הפרישה מ'נושאי המגבעת'", מוסיף ישי הדר. "אני עושה מוזיקה אלקטרונית משנת 79', ובהופעות ההן הסינטיסייזר כבר היה דומיננטי בעיבודים, כך ש'בני המה' באמת נשמעים כמו המשך טבעי. ידענו שההשוואות יגיעו וזה לגיטימי. זה קורה בכל פעם שבה אנשים המזוהים עם מיתוס מסוים עושים משהו חדש".

פישוף: "נשארנו חברים כל השנים, וגם מוזיקלית שיתפנו פעולה בעיקר בפסקולים ליצירות אמנות ומחול שהייתי מעורב בהן. הדבר האחד שלא עשינו הרבה שנים זה לכתוב שירים חדשים, ובשלב מסוים התעורר בנו הרעב לזה. בסופו של דבר, השנים שעברו לא שינו מהותית את הדרך שבה אנו חווים את העולם. לא הפתיע אותנו שהשירים החדשים מתכתבים ישירות עם העבר שלנו".

אדר: "האמת שאת 'בני המה' הקמנו כבר לפני ארבע שנים כפרויקט במה. לא חשבנו להקליט את השירים לדיסק, אבל בשנה האחרונה שנינו הרגשנו שתיעוד כזה מתאים לשנינו ונכנסו לאולפן".

לא הייתה לנו פוזה"

אחרי הפירוק של "נושאי המגבעת" בתחילת שנות ה-90, הקים פישוף את "הפה וטלפיים" עם חבר הלהקה רם אוריון, חי כמה שנים בלונדון והחל לעסוק באמנות פלסטית ומחול מודרני. ישי אדר יצר מוזיקה אלקטרונית תחת הכינוי "עוש" והלחין פסי קול לסרטים.

פישוף: "בתקופת 'נושאי המגבעת' לא ידענו מה אנחנו עושים ולאן זה יוביל. הרגשנו משהו ורצינו להוציא אותו החוצה, וכל השאר התגלגל מעצמו. אף פעם לא הייתי שלם עם הדימוי של ילדים כועסים מירושלים. לא הייתה לנו פוזה, לא חשבנו על הצלחה, ומעולם לא הבטיחו לנו שאם נהיה קצת יותר נחמדים או מסחריים נזכה לה".

- עדיין, כמוזיקאים מקצועיים יש לכם מן הסתם גם שאיפות מסחריות ל"בני המה".

פישוף: "שנינו עוסקים במקביל בכמה תחומים של עשייה אמנותית, כי להתפרנס רק ממוזיקה זה לא רלבנטי עבורנו. אנחנו חיים בעיקר מהוראה, וזה מקובל בכל העולם ליוצרים מתחומי האמנות המודרנית. לכן האלבום הוא מבחינתנו כלי נוסף לבטא עוד פן יצירתי שלנו".

- חברים לשעבר מ"נושאי המגבעת" יצטרפו אליכם על הבמה?

פישוף: "לא נראה לי. אלון כהן, שהיה מתופף הלהקה וחי כיום בניו יורק, מנגן בשיר 'האלוהים שלי עייף' באלבום החדש אבל מעבר לזה אנחנו די בועתיים ומעדיפים להשאיר את זה ככה".

אדר: "נוסטלגיה היא לא הצד החזק שלנו".

"בני המה" יופיעו במוצ"ש ה-14 בינואר ב-22:00, במועדון תמונע בתל-אביב