"השכר הריאלי ברבעון הראשון של 2012 ירד. באופן כללי, השכר הריאלי של עובדים בישראל למשרת שכיר נותר מאז ראשית שנת 2010 ברמה קבועה - רמה נמוכה מזו שנרשמה ערב המשבר הכלכלי האחרון", כך חושפים היום (א') כלכלני בנק ישראל בסקירה הכלכלית התקופתית לרבעון הראשון של שנת 2012.
השכר הריאלי הוא השכר הנומינלי בניכוי האינפלציה, ולפיכך, הוא מבטא את כוח הקנייה האמיתי של העובדים. למעשה, בבנק ישראל חושפים את פרצופו האמיתי של שוק העבודה הישראלי: למרות שהאבטלה בשליטה לעומת שיעורי האבטלה במדינות אירופיות ובארה"ב, יכולת הקנייה, ולפיכך רמת החיים של הישראלי העובד, תקועה זה שנתיים וחצי.
כלכלני הבנק גם מציינים את הירידה בהכנסות ממס בריאות כנתון שמצביע על הקיפאון בשכר הריאלי, הניכר מתחילת השנה הן במגזר העסקי והן בקרב נותני שירותים ציבוריים. שכן שיעור מס הבריאות נגזר מהשכר. ההכנסות ממס בריאות, שגובהו נגזר מגובה השכר, נחלשו ברבעון הראשון של 2012 לעומת התקופה המקבילה בשנת 2011.
בבנק ישראל מתייחסים גם לשינוי שיטת מדידת האבטלה על ידי הלמ''ס, ומציגים את שיעור האבטלה של ישראל ביחס לשאר המדינות המפותחות. לדברי הכלכלנים, מצבה של ישראל הורע, והיא ירדה מהמקום הרביעי למקום השביעי בדירוג שמוצג, אחרי ששיעור הבלתי מועסקים עלה מ-5.4% ברבעון האחרון של 2011, לפי השיטה הישנה, לרמה של 6.7% לפי השיטה החדשה. בבנק ישראל מציינים כי למרות ההרעה, "רמת האבטלה בישראל נותרה נמוכה יחסית בהשוואה בינלאומית".

מדד השכר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.