ליקויים תברואתיים קשים במפעל בשר בבעלות נחום ביתן

במפעל "בסט מייסטר", המספק 5% מתצרוכת הבשר של רשת יינות ביתן, נמצא בשר פגום ופג-תוקף, ובוצע בו מיחזור של בשר ישן באמצעות תיבול ■ ביתן בתגובה: "החברה משמידה את הבשר הפגום בעצמה באופן יזום"

ליקויים תברואתיים קשים במפעל הבשר "בסט מייסטר" הנמצא בבעלות נחום ביתן, בעלי רשת יינות ביתן - כך עולה מכתבה ששודרה הערב (ג') בחדשות 10.

בכתבה צוטט דוח של משרד הבריאות, לפיו המפעל נמצא במצב תברואתי ירוד, ובוצע בו מיחזור של בשר ישן באמצעות תיבול. עוד נמצאו במפעל 361 ק"ג של בשר פג-תוקף וכן עובש, ציוד לא נקי, חלודה ועוד.

"בסט מייסטר" הוא מפעל בשר שנקנה על-ידי ביתן לפני כשנה, והוא מספק 5% מתצרוכת הבשר של רשת יינות ביתן ומשמש ספק של מסעדות ובתי עסק נוספים. מאז הרכישה החל תהליך של שיפוצים במפעל, שטרם הסתיים.

בכתבה נטען עוד כי פקחי משרד הבריאות והחקלאות מדווחים כבר מחודש יולי 2012 על ליקויים, וכי במסגרת זו נערכה השמדה של בשר.

לאחרונה נסגר המפעל לתקופה של 10 ימים עד לתום השיפוצים. לטענת מנהל המפעל, הוא נסגר בשל השיפוצים ובהסכמה בין משרד הבריאות למפעל.

מטעם ביתן נמסר בתגובה כי מפעל הבשר בסט מייסטר מספק רק חלק קטן מתצרוכת הבשר של הרשת. החברה רכשה את המפעל עם ליקויים תברואתיים. ההחלטה לסגור את המפעל נעשתה עם משרד הבריאות באופן יזום.

עוד נמסר כי הימצאות בשר פגום אינה מהווה בעיה, כיוון שהחברה משמידה בעצמה באופן יזום את הבשר הפגום.